U Tel Avivu sinoć se održala prva polufinalna večer Eurosonga. Među natjecateljima bila je i predstavnica Srbije, 24-godišnja Nevena Ivanović. S pjesmom 'Kruna' uspjela se plasirati u finale. 

Iako se u medijima Srbija predstavlja kao jedan od favorita, na društvenim mrežama nije zafalilo kritika. Izgled pjevačice, nastup pa i izbor da pjesmu otpjeva na domaćem jeziku, samo su neke od njih. Kritikama se pridružila i pjevačica Jelena Karleuša koja je na svom Instagramu pjesmu opisala kao pjesmu bez smisla ili poruke. Neuspjeh Srbije na Eurosongu pjevačica je pripisala nastupima bez ideje. 

Pjevačica Jelena nadovezala se i na LGBT zajednicu koja, kako kaže, mora osjetiti pjesmu i nastup kako bi ishod nastupa bio pozitivan. 'Eurosong je natjecanje o ideji, poruci, hrabrosti i orginalnosti uz ozbiljno koketiranje s LGBT stavovima', objasnila je na svom Instagram profilu. 

Podsjetimo, Srbija je debitirala 2007. godine s pjesmom 'Molitva' koju je otpjevala Marija Šerifović. Upravo tom pjesmom Srbija je postala druga zemlja koja je pobjedila kao debitant. 'Neka pobjeda Marije Šerifović bude šablona po kojoj se mora raditi', nadodala je 40-godišnja Jelena.