Blogerica i supruga srpskog tenisača Novaka, Jelena Đoković, svu svoju pozornost posljednjih godina posvećuje svojoj djeci, a iako majčinstvo doživljava kao jedno od najtežih životnih razdoblja, u njemu uživa. Jelena često u svojim blogovima piše o privatnom životu, odrastanju, studiranju, braku i odgoju djece, a iako se rano osamostalila, tvrdi kako je u današnje vrijeme odgoj djece postao vrlo specifičan te da se u mnogočemu razlikuje od načina na koji su nju odgajali njezini roditelji.

'Ja sam razmišljala o roditeljstvu mnogo prije nego što sam i sama postala jedan, i još uvijek čuvam svoju malu plavu bilježnicu u koju sam po stavkama pisala stvari koje sam se zaklela da neću raditi svojoj djeci. Razlog zbog kojeg sam to pisala bio je vrlo jednostavan, primjećivala sam stvari koje su mi smetale kod mojih roditelja, stvari koje sam slušala od prijateljica i prijatelja i generalno ovako u okolini', napisala je Jelena.

Inače, Jelena je majka četvorogodišnjeg Stefana i malene Tare koja će ove godine proslaviti drugi rođendan, a kako sama kaže, tek sada osjeća onu majčinsku brigu baš poput svoje majke, a koju često nije mogla razumjeti. Budući da se vrlo rano osamostalila i posvetila život studiranju, nije imala previše vremena posvetiti se svojim roditeljima.

'U meni su dobili jedno ekstremno dijete. Ja se nisam često javljala. Nisam razmišljala previše o tome kako se oni osjećaju, već sam kao vojnik pristupila svojoj studentskoj avanturi i svu svoju energiju usmjerila na učenje i snalaženje u novom okruženju', rekla je i naglasila kako je nakon rođenja Stefana osjetila sve ono što joj je prije bilo nezamislivo te dodala kako sa sigurnošću sada može reći da ne postoji savršeno dijete kao što ne postoje ni savršeni roditelji.