Lijepa Jelena jedna je od najvećih podršku Novaku na svakom koraku u njegovoj karijeri i privatnom životu.

Tako ih nerijetko možemo vidjeti nasmijane na zajedničkim fotografijama u novim avanturama koje im život donosi. Objavila je Jelena, kao što i inače zna, na društvenim mrežama fotografiju nasmijanog tenisača i sebe kako borave u prirodi, na temelju koje je zaradila pregršt lajkova i komentara.

Naravno, uvijek se tu i tamo nađe pokoja kritika ili negativni komentar na koji se Jelena ovaj put odlučila odgovoriti. 'A što te ne odvede malo do Savnika, Boana, da vidiš njegovu djedovinu? Durmitor? On će uz tebe zaboraviti sprski jezik, a ne crnogorsko porijeklo. Želim sreću našem Novaku. I tebi da se prizemljiš, jer mnogo lepršaš. Sorry. Sati srpskog – povoljno' napisala je jedna od pratiteljica Jeleni. Tenisačeva supruga nije se ustručavala odgovoriti joj: 'Zašto misliš da već nismo bili tamo? Ne živi se nacionalnost samo na društvenim mrežama.' U svega sat vremena od objave, brojni obožavatelji Đokovića uključili su se u raspravu i stali na Jeleninu stranu.

Osim što je supruga jednog od najpoznatijih tenisača svjetskog ranga i vrlo je aktivna na društvenim mrežama, Jelena ima i impresivnu karijeru. Nakon što je završila doktorat u menadžmentu, lijepa Đoković je postala direktorica Novakove zaklade koja se bavi prikupljanjem sredstava za siromašnu djecu u Srbiji.