Budući da redovito objavljuje zajedničke fotografije na društvenim mrežama, a i s obzirom na to da su se oboje na neko vrijeme preselili u Beograd gdje snimaju novu seriju, bilo je gotovo nemoguće uočiti da se s brakom Jelene Veljače i Dražena Čučeka događa nešto neobično. No osobe bliske paru povjerile su nam kako su Jelena i Dražen već neko vrijeme razdvojeni i da su predali zahtjev za razvod braka, što su nam i sami naknadno, ekskluzivno za Story, potvrdili. 'Da, nažalost, istina je. Obitelj i prijatelji znaju da smo razdvojeni već neko vrijeme. Zajedno nastavljamo odgajati Lenu i to nam je najvažnije. Više izjava na ovu temu nećemo davati u najboljoj namjeri da zaštitimo njezinu privatnost. Hvala na razumijevanju', kaže bivši par koji je zajedno ljetovao, i to na otoku Zlarinu gdje već godinama dijele kuću.

Unatoč razvodu, djelovali su skladno i potpuno posvećeno svojoj mezimici, dvoipolgodišnjoj Leni. I snimanje dramske serije 'Pogrešan čovjek', koja će se emitirati na RTL-u, nastavlja se punom parom, a Jelena i Dražen dokazuju da se, unatoč ljubavnom prekidu može nastaviti surađivati i ostati u prijateljskim odnosima.

Čini se da njihova ljubavna priča zapravo završava tamo gdje je počela - na zajedničkom projektu. Njih su se dvoje zaljubili tijekom rada na predstavi 'Prava stvar' Toma Stopparda koju su u studenom 2014. izveli čak trideset večeri za redom u povodu proslave 25 godina kazališta Mala scena. Osim što je Jeleni ta predstava bila posebna vrsta satisfakcije, jer je nakon cijelog desetljeća stala na daske koje život znače, svakodnevne probe i mjesec dana uzastopnog izvođenja učinili su svoje. Jelena i njezin tada samo glumački partner, koji joj i u spomenutoj predstavi glumi muža, zaljubili su se preko ušiju.

- Palim se na talent, smisao za humor, vjernost i strast, neko posebno ludilo, iskričavost. No na kraju, uvijek mi je najvažnije da se puno smijemo. Dosada i crnilo su stvari s kojima se teško nosim – priznala je Jelena jednom prilikom i dodala da, iako razvod od Janka Popovića Volarića smatra porazom, svejedno se ponovno može zamisliti u vjenčanici.

I doista. Jelena Veljača i Dražen Čuček u rujnu 2015. godine vjenčali u tajnosti u intimnoj atmosferi jednog zagrebačkog restorana. Elegantno odjeveni par slavio je samo uz kume, a tortu su podijelili s gostima restorana. 34-godišnja Jelena i 11 godina stariji Dražen svoju su ljubav okrunili brakom nakon tek nekoliko mjeseci ljubavne veze. Početkom lipnja iste godine Jelena je ekskluzivno za Story otkrila sretnu vijest. “Istina je, trudna sam. Presretna sam, ali sam imala težak početak trudnoće, izgubila sam dosta kilograma i tek sada dolazim sebi. Hvala vam na čestitkama”.

Nekoliko mjeseci nakon što se rodila Lena, Jelena se vratila na posao, a Dražen je uzeo roditeljski dopust. 'Teško je biti žena u modernom društvu, jako teško. Biologija nas vuče ka stvaranju obitelji, bilo kakve vrste zajednice, iskonski rečeno ognjišta, i to je predivno, od toga ne treba bježati. Ali, društvo od (nečije) žene i (nečije) majke očekuje da se odrekne slobode koju imaju muškarci - slobode da radi, da stvara, da se ostvaruje na poslovnom planu. Ja to gledam svaki dan. Ne samo u ogledalu nego i kod svoje izvršne producentice, kod svojih spisateljica, kod svojih glumica, ma kod svih svojih kolegica. Muškarac ode od kuće i zna da će sve funkcionirati dok ga nema. Žena ode od kuće i između kadrova zove je li mali popio antibiotik, jesu li malu pokupili na baletu, tko je što i kako jeo, tko je što i kako kakao, je li mačka bolesna, ima li vode, jesu li majstori došli oličiti kupaonicu... Da ne nabrajam. A onda na to sve dođe naše drušvo koje nas ‘zaposlene’ gleda kao ambiciozne luđakinje. A onda na to sve dolaze razlike u plaći. U uvjetima. U odnosu prema nama. U kritikama. U očekivanjima. U poštovanju. Tko je prava žena? Ona koja se sa svim navedenim nosi bez ogorčenosti', zaključila je Jelena tada.

Jesu li svakodnevica s djetetom i nove životne obaveze kumovale njihovom razlazu, nije poznato, no Jelena je svojedobno isticala da ne pristaje na polovične odnose. 'Vjerujem u ljubav do kraja, bez zadrške, ne zanima me ništa prosječno ni racionalno. Želim vječno biti zaljubljena, ushićena i impresionirana osobom pokraj mene. Izuzetno sam konzervativna kad je riječ o ljubavi. Da citiram Stopparda, vjerujem u zatvorenost ljubavi, u monogamiju, strast, spajanje duša, prožimanje' – poručila je jednom prilikom iz čega se moglo iščitati da je jedan od scenarija kraja braka i nestanak zaljubljenosti.

Što ne znači da ih do kraja života neće vezati uzajamno poštovanje i prijateljstvo te ono najvažnije - ljubav prema kćeri.