Zagrebačka 37-godišnja producentica i scenaristica, Jelena Veljača, povodom svih nedavnih nesretnih događaja u državi, a posebno monstruoznim činom koji se zbio na Pagu, koji je šokirao i cijelu Hrvatsku, odlučila je iskoristiti to što je javna osoba te pomoći onima kojima je najpotrebnije. Stoga, danas je na Facebooku osvanula grupa 'spasi me' koju je osnovala upravo producentica.

'Dragi moji prijatelji i poznanici. Nisam spavala zbog djece iz Paga. Nisam spavala ni zbog malog Denisa kojeg je mama ubila prije par godina. Nikad ga nisam zaboravila. Nisam spavala ni zbog malene koju je otac pretukao. Od kad sam majka, ne spavam često. I kako sam mnogo puta pisala da biti 'javna osoba' obavezuje, sad je trenutak da nešto i napravim po tom pitanju, osim salonskog pisanja. Pa eto, nespretno i po prvi put, bez političara, ali s ljudima koji me podržavaju, pokušat ću organizirati prosvjed #spasime u ime sve djece i svih žena koje smo propustili spasiti. Mi smo odgovorni. Grupa na fejsu zove se #spasime. Tko želi, neka zatraži članstvo', napisala je na svom Facebook profilu.

Jelenu smo kontaktirali kako bi nam rekla nešto više o samoj organizaciji akcije te je zatražila malo strpljenja jer je interes nadišao sva njena očekivanja. 'Inicijativa je krenula iz strastvene spontane reakcije, ali premašila je sva moja očekivanja. Trenutno s odvjetnicima, stručnjacima za kazneno i obiteljsko pravo, stručnjacima za odnose s javnošću, ženama koje su prošle zlostavljanje i volonterima radimo na organizaciji prosvjeda. Molim sve medije za strpljenje', rekla je za Story,hr te dodala da su sve informacije koje može podijeliti dostupne na stranici.

Na ovu inicijativu nitko nije ostao ravnodušan, a od kako je stvorila grupu, 'gori' od komentara i podrške mnogobrojnih ljudi. Osim što je istaknula kako će se prosvjed održati 16. ožujka na Markovom trgu, Jelena, i sama majka trogodišnje Lene, pojasnila je za što će se njezina inicijativa zalagati. Navela je pet velikih ciljeva, a to su pretvaranje obiteljskog nasilja u kazneno djelo, udaljavanje počinitelja iz stan trenutno i bez odgode, obavezno dugotrajno liječenje počinitelja, strože kazne za slučajeve obiteljskog nasilja te dokazi o implementaciji istanbulske konvencije.