Kolumnistica i scenaristica Jelena Veljača, dan je provela u društvu svoje kćerkice Lene, a posjetile su i lunapark u jednoj zagrebačkoj četvrti. Malena se Lena odlično zabavila, a mama Jelena sve je zabilježila fotografijom koju je sa svojim pratiteljima i obožavateljima podijelila na Instagramu. Iako je dobila pregršt pozitivnih komentara, našao se pojedinac koji je Jelenu prozvao zbog neprimjerenog načina korištenja vrtuljka te naglasio kako je upravo on 'nepobitno dokazao neophodnost pojasa pri korištenju ovakve vrste zabave'. Dodao je i da se ona trebala voziti s kćerkicom, dok je fotografiju trebao snimiti netko od njezinih obožavatelja.

Iako mu je Jelena odgovorila na komentar, mi smo je nazvali kako bi nam rekla svoje mišljenje o ljudima koji si uzimaju za pravo komentirati tuđe fotografije i dijeliti roditeljske savjete. 'Konkretan slučaj je rezultat višemjesečne ironije upravo na takve ljude, a komentar je napisao moj dobar prijatelj', rekla je Jelena na Story.hr i dodala kako smatra da ljudi preozbiljno shvaćaju Instagram.

'Fotografije koje se objavljuju na društvenim mrežama zapravu su samo jedan trenutak koji je vrlo često izvučen iz konteksta i provučen kroz brojne filtere. Instagram je medij koji pojedincima služi kao vid izražavanja. Netko fotografije objavljuje često, a netko ih ne objavljuje nikad, sve je to individualno', kaže Jelena. Dodala je kako nitko neće objaviti fotografiju na kojoj nije lijepo ispao te da većina fotografija objavljenih na društvenim mrežama ne odražava realnu situaciju.

'Smatram da mediji imaju odgovornost ne predstavljati Instagram kao portal koji servira istinu. To je opasno zbog djece koja nerealne i obrađene fotografije shvaćaju kao stvarnost. Mlade djevojke sude o vlastitom izgledu uspoređujući se s raznim 'modelima' koji u stvarnosti uopće ne izgledaju tako', zaključila je Jelena.