Odlazak pjevačice Jelene Karleuše u Istanbul punio je ovih dana medijske stupce zbog navodne žestoke svađe koju je tamo preko telefona imala sa svojim suprugom, nogometašem Duškom Tošićem, koji želi razvod zbog njenog navodnog seks skandala s Ognjenom Vranješom. Međutim, srpski Telegraf saznao je pravi razlog Jeleninog odlaska u tursku prijestolnicu. Budući da je vidno smršavila od silnog stresa zbog majčine smrti, skandala s Vranješom te Duškovog zahtjeva za razvodom, pop diva otišla je posjetiti plastičnog kirurga kako bi joj smanjio silikone u grudima. 

Izvor blizak pjevačici ispričao je Telegrafu kako se Jelena već neko vrijeme žalila na bolove u kičmi i donjem dijelu leđa pa je odlučila smanjiti poprsje kod jednog od najboljih u ovoj branši, plastičnog kirurga Bulenta Čihantimura, koji je njen dugogodišnji liječnik.

'Jelena je poslije smrti majke naglo izgubila na kilaži zbog velikog stresa, a razlog je bio taj što je vrlo malo jela. Događalo se da u toku jednog dana samo popije malo vode i ništa ne stavi u usta. To je povuklo i druge probleme pa su joj se odjednom počeli javljati bolovi u kičmi i leđima. Dok je pauzirala sa snimanjem “Zvezda Granda”, JK je iskoristila vrijeme i otišla u Istanbul, gdje je prvo imala pregled', rekao je izvor. 

Liječnik joj je tom prilikom savjetovao da smanji silikone u grudima budući da su joj leđa oslabila gubitkom težine, a 40-godišnja Jelena je odmah pristala na intervenciju. 'Već tri dana nakon operacije sasvim se dobro oporavila i mogla je šetati i ustati, a poslije nekoliko dana se vratila u Srbiju zbog posla. Ona je, međutim, danima preventivno pila jake lijekove protiv bolova, iako nije imala veće probleme', otkrio je izvor.