Jennifer Aniston osvojila je srca diljem svijeta ulogom Rachel Green u kultnoj humorističnoj seriji ‘Prijatelji’, a njezina popularnost ni danas ne jenjava. Nakon medijski popraćenog razvoda od glumca Brada Pitta, javnost ju je još više prigrlila, ali zbog nesreće u ljubavi mnogi danas govore da Jennifer ne zna zadržati muškarca. Kakvo god mišljenje o njoj imali, simpatična glumica nije izgubila vedar duh, a u karijeri bilježi uspjehe. Uoči 50. rođendana mladolika glumica osvrnula se na brojne kritike kojima su obasute žene njezinih godina zato što nisu zasnovale obitelj te otkrila čemu se u životu veseli.

Malo je koga iznenadilo kada je Jennifer Aniston odlučila postati glumica. Naime, oba su joj roditelja bili glumci. Otac John Aniston, pravim imenom Yannis Anastassakis, potomak je prve generacije grčkih doseljenika s Krete, a glumio je u prvim američkim sapunicama, iako nikada nije postigao veću slavu. Majka Nancy Dow, podrijetlom Britanka, također je bila glumica pa je tako i upoznala budućeg supruga za kojeg se udala 1968. godine. Njihova kći jedinica Jennifer rođena je 11. veljače 1969. u Sherman Oaksu, u Kaliforniji. Njezin krsni kum, kojeg su Grci iznimno cijenili, bio je očev najbolji prijatelj, glumac grčkog podrijetla Telly Savalas, pravim imenom Aristotelis Savalas, kojeg publika pamti iz svojedobno vrlo popularne serije ‘Kojak’.

Jennifer je kao djevojčica godinu dana živjela u Grčkoj, no obitelj se vratila u SAD kada su joj bile nešto više od tri godine. No brak njezinih roditelja nije potrajao i oni su se razišli prije nego što je ona krenula u školu. Malena Jennifer pripala je majci, s kojom je nastavila živjeti u New Yorku. Oba su se roditelja ponovno vjenčala, a Jennifer nije ostala jedinica jer je svaki brak rezultirao po jednim djetetom. Tako je Jennifer iz majčinog braka dobila brata Johna Melicka, a iz očeva Alexa Anistona. Budući da ju je oduvijek privlačilo zanimanje njezinih roditelja, Jennifer je nakon srednje škole upisala umjetničku akademiju Fiorello La Guardia High School of Music & Art and Performing Arts i počela tražiti posao. Nekoliko manjih uloga u off-Broadway produkcijama nije donijelo očekivane rezultate, ali ona nije odustajala. Uzdržavala se radeći kao konobarica, prodavačica u emisijama televizijske prodaje, ali i dostavljačica na biciklu. 

- Iako su mi prijatelji to i prije govorili, shvatila sam da će mi izgledi za posao biti veći ako se preselim u Los Angeles. U početku sam mislila da to baš i neće biti potrebno, ali nakon mnogo neuspjelih pokušaja zaključila sam da u New Yorku samo gubim vrijeme - priznala je glumica.

Odlazila je na sve audicije za koje je doznala, a 1990. uspjela je dobiti ulogu u dvije televizijske serije. Nažalost, obje su imale vrlo malu gledanost pa se Jennifer ponovno našla na početku. 

- Inače ne odustajem lako, ali tada sam pomišljala kako bi bilo vrijeme da se prestanem nadati i prionem na neki ‘običan’ posao. Dala sam sebi još jednu priliku i 1994. otišla na audiciju za sitcom ‘Prijatelji’, ali nisam baš bila optimistična - prisjetila se.
Zanimljivo je da je Jennifer tada bila odabrana za ulogu Monice Geller, ali je uspjela nagovoriti producente da joj daju ulogu Rachel tvrdeći da je taj lik idealan za nju. Vrlo se brzo pokazalo da je bila u pravu i publika je objeručke prihvatila novu seriju. Gledanost ‘Prijatelja’ nadmašila je sva očekivanja, serija je postala trofejni projekt televizijske kuće NBC, a iznimno se dobro prodavala i izvan SAD-a.

Lik Rachel Green postao je toliko omiljen među gledateljima da su djevojke diljem svijeta kopirale frizuru mlade glumice te stil odijevanja. 

- Dok smo snimali ‘Prijatelje’, mnogi su kopirali moju frizuru, što je apsurdno jer nikad nisam previše pozornosti pridavala kosi. Čak se i ne znam dobro počešljati. No dobre frizure u ‘Prijateljima’ bile su mi gotovo zaštitni znak. Svake sezone imala sam drugu. Kad mi netko kaže da je gledao stare epizode u kojima sam imala bob frizuru, odmah znam da je to snimano 2000. - rekla je Jennifer o tom fenomenu.

I ostali članovi ekipe ‘Prijatelja’ - Matthew Perry, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Lisa Kudrow i Courteney Cox - uživali su u simpatijama publike i vrlo brzo postali velike zvijezde. Kako je snimanje trajalo deset godina, bilo je vremena i mogućnosti da se šestorka dobro upozna i sprijatelji. Uoči emitiranja posljednje epizode ‘Prijatelja’ u svibnju 2004., cijelu je glumačku ekipu u svojoj emisiji ugostila Oprah Winfrey, koja je za tu priliku studio uredila kao repliku jednog od stanova koji su u serijalu bili najčešća scena, onaj Monice i Rachel. 

- ‘Prijatelji’ su mi bili mnogo više od posla. Upoznala sam ljude s kojima me veže mnogo prekrasnih iskustava i stekla prijatelje o kojima sam mogla samo sanjati - rekla je tada.
Ostali su prijatelji i nakon završetka serije. Courteney Cox postala joj je i privatno najbolja prijateljica, a Jennifer je kuma njezinoj kćeri Coco Riley Arquette. 

Iako se njezin život činio savršenim, Jennifer su mučili obiteljski problemi. Naime, njezina je majka 1996. u intervjuu otkrila mnoge nezgodne detalje iz kćerine mladosti. Usput ju je optužila da je ona kriva što nikada nisu izgradile dobar odnos, iako se kao samohrana majka za nju žrtvovala kada ih je napustio Jenniferin otac. Jennifer je taj intervju toliko razbjesnio da ju je nazvala i rekla joj da više nikada s njom neće prozboriti ni riječ. No Nancy Drew očito nije ozbiljno shvatila kćerine prijetnje pa je nekoliko godina poslije, kad joj je kći bila na vrhuncu popularnosti, objavila memoare ‘From Mother and Daughter To Friends’. U toj knjizi bila je još oštrija, što je Jennifer ponovno izbacilo iz takta pa se udaljila od majke. 

- Oduvijek je bila jako kritična prema meni. Ona je bila manekenka, bila je prezgodna i prelijepa. Ja to nikad nisam bila. Ponekad sam se osjećala kao da nisam kći kakvu je htjela imati. Nikad nisam smatrala da sam lijepa i zgodna, ali meni je to bilo u redu. Njoj nije - rekla je.

Nakon što je deset godina glumila Rachel Green, publika se teško navikavala vidjeti je u dru­gim ulogama. No Jennifer se dokazala u nekoliko zapaženih filmova. Najveći financijski uspjeh postigla je filmom ‘Svemogući Bruce’ 2003. u kojem joj je partner bio Jim Carrey.

Paralelno s glumom počela se baviti producentskim poslom i 2000. osnovala tvrtku za koju je u početku mislila da će joj poslužiti samo kao pokusni kunić u odmjeravanju producentskih ambicija. Tvrtku je nazvala Echo Films, a ured joj je bio prijavljen u garaži prijateljice Kristin Hahn. Posao joj je krenuo toliko dobro da su joj se nakon dvije godine počele događati stvari o kojima je mogla samo sanjati. Naime, studio Paramount, a zatim i Warner Brothers, ponudili su joj suradnju. Tvrtka danas surađuje s Universal Pictures, ima sjedište u Washingtonu i zaslužna je za brojne uspješne filmove s Jennifer u glavnoj ulozi.

- Vjerujem da je mnogima teško zamisliti koliko je Jennifer uporna i vrijedna. Ona je definicija prave poslovne žene! Dolazi na posao na vrijeme, vodi sastanke, ugovara poslove, nevjerojatno je spretna i radišna. I, što je najvažnije, uvijek je puna pozitivne energije - tvrdi njezina prijateljica i poslovna partnerica Kristin Hahn.

Moglo bi se reći da Jennifer i privatno vodi dinamičan život. Kada je njezina popularnost bila u uzlaznoj putanji sredinom devedesetih godina prošlog stoljeća, paparazzi su je pratili u stopu, a mediji su nagađali s kim je u vezi.
- To je naličje ovoga posla. Kada postanete svjesni da ljudi trče za vama dok odlazite u ljekarnu ili idete kupiti toaletni papir, počnete shvaćati da plaćamo visoku cijenu posla kojim se bavimo - tvrdi glumica.

Mediji su ubrzo zabilježili njezinu prvu ozbiljniju vezu, onu s pet godina starijim glazbenikom i producentom Adamom Duritzom, poslije koje je uslijedila burnija i medijima zanimljivija veza s glumcem Tateom Donovanom. Naime, on je tada, 1994., raskinuo zaruke s glumicom Sandrom Bullock i ubrzo se zaručio s Jennifer, ali njihova ljubav nije potrajala i zaruke su prekinuli nakon godinu dana. Ni veze s glumcima Charliejem Schlatterom i Danielom McDonaldom nisu bile duga vijeka, premda je Jennifer bila shrvana kad je McDonald 2007. iznenada preminuo nakon tek dijagnosticiranog malignog tumora na mozgu. No pravo medijsko ludilo potaknuto njezinim ljubavnim životom uslijedilo je 1999., kada je počela vezu s kolegom Bradom Pittom kojeg je upoznala na spoju naslijepo koji su dogovorili njihovi agenti.

Par su u stopu pratile gomile paparazza, a njihove fotografije prodavale su se za vrtoglave svote. Iako Jennifer danas priznaje da ju je toliki publicitet strahovito frustrirao, prema sedmoj sili bila je vrlo profesionalna i nikada nije bijesno reagirala zbog tolikog interesa. Ipak, kada se 29. srpnja 2000. u Malibuu udala za Brada Pitta, dobro se pobrinula da sve bude što dalje od znatiželjnih očiju javnosti. Vjenčanje je osiguravalo više od 200 zaštitara, a u javnost je procurila samo jedna fotografija s obreda. 

Jennifer je nastavila nastupati pod djevojačkim prezimenom, iako je službeno postala Jennifer Pitt. Zaljubljena glumica tada nije krila koliko je sretna.

- Brad je muškarac mojih snova! Osim što je nevjerojatno pažljiv i romantičan, s njim se mogu do suza nasmijati. Život s njim prava je bajka - izjavila je nekoliko mjeseci nakon vjenčanja. 

No idili je ipak došao kraj. Prve naznake ozbiljnih trzavica bile su vidljive 2003., kada je Jennifer osvojila Zlatni globus za ulogu u ‘Pri­jateljima’ i tijekom govora nije zahvalila suprugu koji ju je gledao iz publike. Mnogima su se ponovno dignule obrve kada je Brad Pitt iduće godine na premijeru filma ‘Oceanovih dvanaest’ došao bez supruge. Na česta pitanja novinara jesu li pred razvodom, Jennifer je odgovarala: “Što vam pada na pamet?! U braku smo gotovo pet godina, a to je za holivudske razmjere prava vječnost”.
Glasine su se nakratko utišale kada su u siječnju 2005. objavljene fotografije s odmora koji je par proveo na Karibima u društvu Courteney Cox i njezina tadašnjeg supruga Davida Ar­quettea. Iako se činilo da je sve u najboljem redu, iznenada je odjeknula vijest da je u ožujku te iste godine Jennifer pokrenula razvod. Krivac za to ubrzo je pronađen u glumici Angelini Jolie s kojom je Pitt 2004. snimao film ‘Gospodin i gospođa Smith’. Već su tada u javnost procurile informacije da se Jennifer pribojavala njihove suradnje jer je Angelina bila na glasu kao otimačica muškaraca i malo tko joj je mogao odoljeti. Javnost i mediji stali su na Jenniferinu stranu, a Angelinu osuđivali i nazivali preljubnicom. Ona se branila govoreći da su takve priče izmišljotina.

- Zar doista mislite da bih ja, koja sam kao dijete svjedočila očevoj nevjeri i vidjela koliko je to povrijedilo moju majku, mogla učiniti tako što? Kako bih se uopće mogla ujutro pogledati u ogledalu? Uostalom, nikad me ne bi mogao privući muškarac koji vara svoju ženu - izjavila je Angelina u ožujku 2005., kada je postupak razvoda Jen i Brada već bio počeo. 

Kada se doznalo za razvod braka, Pitt je pokušao smiriti strasti.

- Morate shvatiti da moj odnos s Angelinom nije bio klasičan preljub. Snimanje je trajalo nekoliko mjeseci i ništa se nije dogodilo preko noći, niti je to bila nepromišljena afera koja je trajala jedan dan. Jen i ja već smo tada bili u krizi, iako smo oboje nastojali spasiti vezu. Nažalost, nismo uspjeli - objasnio je.

Šuškalo se da je jedan od razloga zbog kojih je veza u krizi bila činjenica da Jennifer ne želi imati djecu, a Pitt je silno želio zasnovati obitelj. Angelina je tada imala dva posvojena sina, a oboje su htjeli imati više djece. 

Bilo je više nego očito da je Jennifer teže podnosila razvod. Izvori bliski glumici govorili su da se osjeća poniženo jer je prikazana kao patnica. Bol Jennifer nije ni krila. Priznala je da pati i da je zbog lošega psihičkog stanja počela odlaziti na jogu te da je nabavila četiri psa. Iako je od razvoda prošlo 14 godina, Jennifer mediji i dalje znaju pitati kako se osjeća i je li preboljela njihov razlaz.

- Jesam, naravno. Ne samo da sam preboljela, nego se više ne sjećam onih najružnijih mjeseci nakon što sam predala zahtjev za razvod. Priznajem, nije mi bilo lako, no svatko tko kaže da je razvod proživio bezbolno, laže. Ponešto sam naučila, upoznala sebe: što ste sposobniji više voljeti, to teže podnosite neuspjeh u ljubavi. Unatoč svemu, nemam osjećaj gorčine prema Bradu, a svijet se i dalje okreće premda mi se u jednom trenutku činilo da je stao - iskrena je Jennifer.

Već potkraj 2005. Jennifer se izvukla iz depresije i bila spremna pronaći ljubav u zagrljaju drugog muškarca. Na snimanju filma ‘Prekid’ zaljubila se u glumca Vincea Vaughna. Jennifer je vijest o novoj vezi poricala gotovo dva mjeseca, no da je ozbiljna, vidjelo se kada je Vince odlučio Jennifer predstaviti svojim roditeljima.

- Vinceu je jako važno majčino mišljenje, što je glavni razlog njihova susreta. Oni su savršen par koji se međusobno dopunjuje. Dok Vince u Jenniferinu društvu postaje smireniji, ona pak  itekako živne u njegovu zagrljaju - izjavili su njihovi prijatelji. 
Nagađalo se da je par pred vjenčanjem, ali to se ipak nije dogodilo. Kao razlog njihova prekida navodila se udaljenost zbog posla.
Sredinom 2006. Jennifer je upoznala osebujnoga glazbenika Johna Mayera koji je bio na glasu kao veliki zavodnik.

- Nisam znala mnogo o njegovoj glazbi. No kada mi je pokazao što radi i kada sam se uvjerila kakav je virtuoz na gitari, mandolini i klavijaturama, ostala sam bez riječi - rekla je.

Veza je od početka bila burna i medijski iznimno praćena, a kad je otišla s Mayerom na turneju početkom 2007., počelo se nagađati da će slavna glumica ipak ponovno uploviti u bračnu luku. Međutim, ubrzo su se pojavile prve trzavice, a mnogi su vjerovali da je vezi presudila razlika u godinama. Naime, Mayer je gotovo devet godina mlađi od Jennifer, a šuškalo se da on nije bio spreman za brak i djecu, dok je Jennifer bila spremna početi to poglavlje života. Razišli su se potkraj godine, a Mayer se tada pokazao pravim kavalirom.

- Ako postoji krivac za prekid, to sam ja. Jennifer je prekrasna osoba i žena kakvu svaki muškarac može poželjeti - izjavio je.
Iako se činilo da je svatko krenuo svojim putem, par se poslije pomirio i viđeni su kako razmjenjuju nježnosti na romantičnom putovanju. No ni nakon pomirbe nisu uspjeli održati ljubav i konačno su prekinuli 2009. godine.

Činilo se da je Jennifer dobro prihvatila prekid. Tada je snimala u prosjeku dva filma godišnje. Na snimanju filma ‘Lovac na glave’ zbližila se s kolegom Gerardom Butlerom. Strastveni zagrljaji ispred kamera nastavili su se i iza njih, a veza je potrajala godinu dana.

U listopadu 2010. na snimanju komedije ‘S njim i na kraj svijeta’ (Wanderlust) upoznala je glumca Justina Therouxa. Prve su iskre, navodno, planule tijekom smiješne scene u kojoj je Theroux učio glumicu musti kozu. Počeli su se družiti i izvan seta, ali u javnosti se nisu pojavljivali jer je Theroux tada još bio u vezi s modnom dizajnericom Heidi Bivens. Heidi je odlučila da neće šutjeti nakon što je izgubila partnera s kojim je bila u vezi 14 godina i Jennifer je nazvala razaračicom brakova, baš poput Angeline Jolie, koja ponavlja nešto što joj se i samoj dogodilo. The­rouxovi prijatelji stali su u njegovu obranu tvrdeći da je veza između modne kreatorice i glumca već dulje bila u krizi te da Jennifer nije krivac za njezin raspad. Heidine optužbe ostavile su gorak okus u njezinim ustima, ali par se nije dao smesti. Mjesec dana nakon što je u svibnju 2011. prohodala s Therouxom, viđeni su kako šeću s identičnim satovima i prstenjem na rukama što je potaknulo glasine da su se zaručili. Pret­postavka nije bila točna, ali je Jennifer u srpnju za 38 milijuna dolara prodala svoju vilu na Beverly Hillsu i s novim se dečkom uselila u novi, unajmljeni dom koji su plaćali 40 tisuća dolara tjedno. Nakon godinu dana veze, Theroux je Jennifer zaprosio 10. kolovoza 2012. na proslavi svog rođendana, samo dan prije najavljivanog vjenčanja njezina bivšeg muža i Angeline Jolie. 

- On je najbolje što mi se dogodilo u četrdesetima. Mislim da je prsten predivan! Nikada nisam imala ništa toliko veliko na ruci. Obo­žavam ga jer je odabrao uistinu prekrasan prsten, lako ga nosim, jednostavan je, a nije prekričav - rekla je buduća mladenka.
Osim novim prstenom na ruci, Jennifer se te godine pohvalila i zvijezdom na holivudskoj Stazi slavnih. 

- Rođena sam u Sherman Oaksu. Prava sam cura iz Kalifornije i ovo je ostvarenje mojih najluđih snova. Nikada nisam mislila da bi se to moglo dogoditi i stoga sam ponizna i zahvalna - istaknula je u govoru.

Lijepa plavuša drugi je put uplovila u bračnu luku 2015. godine. Ceremonija je održana u dvorištu njihova doma, a uzvanicima je bilo rečeno da su pozvani na Justinovu proslavu rođendana. Jennifer je mislila i na kutak za odmor, pa je u dvorištu bila posložena udobna garnitura za predah. Plesni podij bio je posebno osvijetljen, a na kraju dvorišta nalazio se bar. Vjenčanje je proteklo u potpunoj tajnosti, a na popisu uzvanika nalazile su se dugogodišnje prijateljice Courteney Cox i Lisa Kudrow, kao i brojni slavni gosti poput Chelsea Handler, Howarda Sterna i Beth Ostrosky Stern, Jasona Batemana, Emily Blunt i Johna Krasinskog, Ellen DeGeneres i Portie de Rossi, Jimmyja Kimmela i drugih. 

- To izrečeno ‘da’ nije mnogo toga promijenilo u našoj vezi jer smo i prije vjenčanja živjeli kao sretni muž i žena. Bračni život nam je tako normalan i zabavan... Sretna sam jer je Justin najsmješnija osoba koju sam ikad srela i stalno nasmijavamo jedno drugoga. Smijanje je najveći prijatelj održavanja mladolikog izgleda, ali i duha. Justin je zaslužan što se osjećam mladom u srcu - rekla je nakon osam mjeseci braka.

Velika tuga snašla je Jennifer u svibnju 2016., kada joj je preminula majka u dobi od 79 godina. Iako nisu razgovarale pet godina, majka i kći nastojale su ponovno izgraditi dobar odnos.

- Tužna sam što moj brat John i ja moramo objaviti da je naša majka Nancy umrla. Premi­nula je spokojno, okružena obitelji i prijateljima - rekla je Jennifer. 

Nakon dvije godine braka i sedam godina veze, Jennifer i Theroux razišli su se 2017. godine. Dali su zajedničku izjavu u kojoj su istaknuli da bi voljeli svoj razvod držati daleko od javnosti, ali da žele spriječiti tabloidske spekulacije i reći pravu istinu. Izjavili su da među njima ostaje osjećaj ljubavi i poštovanja. 

- Odluka je zajednička i donijeli smo je potkraj prošle godine. Mi smo dvoje najboljih prijatelja koji su se odlučili razići kao par, ali veselimo se što ćemo dalje njegovati naše prijateljstvo - piše u njihovoj izjavi. 

Odmah nakon objave te vijesti, korisnici društvenih mreža raspisali su se o pomirenju Jennifer i bivšeg supruga Brada Pitta. Mnogi su navijali da svojoj ljubavi daju drugu priliku, pogotovo zato što su oboje slobodni. Naime, Pitt i Jolie pokrenuli su postupak za razvod braka 2016. godine. Izvori bliski glumici demantirali su bilo kakve priče o pomirbi, ali i glasine o trudnoći. Medijski stupci bili su puni izjava navodnih izvora koji su nudili svoje razloge zašto je braku došao kraj. 

- Jennifer je gubila živce jer se Justin počeo previše zanimati za umjetničku scenu New Yorka. Počeo se družiti s, kako je rekla, hipsterima, uključujući i mladu zgodnu fotografkinju Petru Collins - rekao je jedan izvor te dodao da je Theroux stalno partijao s novim društvom i ponašao se kao da nije u braku.

Drugi su tvrdili da je Justinu prekipjelo i odlučio je zatražiti razvod kada je među stvarima svoje supruge pronašao ljubavne poruke koje joj je pisao Brad Pitt. Nije mogao vjerovati da još čuva uspomene na čovjeka koji ju je toliko povrijedio. Iako je Jennifer tvrdila da joj te poruke ništa ne znače, Justin je odlučio da je gotovo. Kada su spekulacije o pomirbi Jennifer i Pitta izmaknule kontroli, Jennifer je rekla da joj Brad nije rame za plakanje te da tračevi koji kruže nisu istiniti.

Sedam mjeseci poslije Theroux je bio spreman napokon progovoriti o razvodu. 

- Dobra je vijest da je to bio vrlo nježan razlaz, bez ikakvih neprijateljskih naznaka. Zaista moram paziti što ću i kako reći. Nismo umrli, niti se gađali sjekirama. Jednostavno smo krenuli svatko svojim putem, prijateljski nastrojeni. Znam da vam je to dosadno, ali previše se poštujemo da bismo povrijedili jedno drugo. No ne mogu reći da mi sve to nije slomilo srce jer sam znao da naš odnos više nikada neće biti isti - rekao je zgodni 47-godišnjak.

Jennifer nije bila toliko hrabra pa je o toj temi progovorila devet mjeseci poslije.

- Trebalo mi je puno terapija kako bih prešla preko toga - kratko je odgovorila na pitanje kako se osjeća nakon drugog razvoda te time priznala da joj nije bilo nimalo lako.

U kolovozu 2018. godine Jennifer je odlučila komentirati teme koje ju prate od početka karijere, a to su majčinstvo i loša iskustva u ljubavi.

- Iskreno, ljuti me način na koji se majčinstvo nameće ženama. Ako nemaš dijete, smatraju te oštećenom robom... Što ako svrha mojega postojanja na ovom planetu nije samo rađati? Možda sam predodređena i za neke druge stvari! Često ljudi govore “Jen nije sposobna zadržati muškarca” ili “Jen ne želi biti majka jer je sebična i opsjednuta karijerom” - to su najveće zablude o meni. “I naravno da je onda tužna i slomljena srca.” Uz dužno poštovanje svima, moje srce nije slomljeno. No budimo realni, kada bilo koji par u Hollywoodu okonča vezu, žena je uvijek ta koja je jadna, ostavljena i prezrena, ona je doživjela još jedan neuspjeh. O muškarcu se nikad neće govoriti kao o razvedenom usidjelici bez djece - strastveno je rekla.

Unatoč brojnim usponima i padovima u privatnom životu, Jennifer je i dalje jedna od najbolje plaćenih glumica u Hollywoodu i sigurno ćemo je još godinama gledati na velikim ekranima. Za razliku od brojnih njezinih kolegica, Jennifer se nikad nije bojala starenja i oduvijek je bila zagovornica prihvaćanja promjena na tijelu koje dolaze s godinama. 

- Ne razumijem zašto se toliko negativno gleda na proces starenja. To je nešto što se događa svima - kaže Jennifer.
Uoči 50. rođendana otkrila je kako će obilježiti tu okruglu brojku.

- Trebamo slaviti svaki dan života pa ću svakako prirediti zabavu za 50. rođendan. Veselim se 50-im godinama, iako si postavljam brojna egzistencijalna pitanja što se više približavam tom datumu. Puno sam toga vidjela i proživjela, no postoji još mnogo toga što bih htjela napraviti. Ne znam točno što, ali doznat ću s vremenom. Za početak, želim otići na safari - rekla je o budućnosti.