Jennifer Aniston osvojila je srca diljem svijeta ulogom Rachel Green u kultnoj humorističnoj seriji ‘Prijatelji’, a njezina popularnost ni danas ne jenjava. Nakon medijski popraćenog razvoda od glumca Brada Pitta, javnost ju je još više prigrlila, ali zbog nesreće u ljubavi mnogi danas govore da Jennifer ne zna zadržati muškarca. Kakvo god mišljenje o njoj imali, simpatična glumica nije izgubila vedar duh, a u karijeri bilježi uspjehe.

Jennifer je rođena je 11. veljače 1969. u Sherman Oaksu, u Kaliforniji. Budući da je njezin otac Otac John Aniston, pravim imenom Yannis Anastassakis, potomak prve generacije grčkih doseljenika s Krete, Jennifer je kao djevojčica godinu dana živjela u Grčkoj, no obitelj se vratila u SAD kada su joj bile nešto više od tri godine. Prije nego što je krenula u školu, njezini su se roditelji razveli, a Jennifer  je pripala majci, s kojom je nastavila živjeti u New Yorku. Budući da su joj se oba roditelja bavila glumom, Jennifer je krenula njihovim stopama, pa je već nakon srednje škole upisala umjetničku akademiju Fiorello La Guardia High School of Music & Art and Performing Arts i počela tražiti posao. Nekoliko manjih uloga u off-Broadway produkcijama nije donijelo očekivane rezultate, ali ona nije odustajala. Uzdržavala se radeći kao konobarica, prodavačica u emisijama televizijske prodaje, ali i dostavljačica na biciklu.

U potrazi za poslom, Jennifer se preselila u Los Angeles. Odlazila je na sve audicije za koje je doznala, a 1990. uspjela je dobiti ulogu u dvije televizijske serije. Ipak, zanačaj uspjeh postigla je tek kada se 1994. godine prijavila na audiciju za seriju 'Prijatelji'.

Zanimljivo je da je Jennifer tada bila odabrana za ulogu Monice Geller, ali je uspjela nagovoriti producente da joj daju ulogu Rachel tvrdeći da je taj lik idealan za nju. Vrlo se brzo pokazalo da je bila u pravu i publika je objeručke prihvatila novu seriju. Gledanost ‘Prijatelja’ nadmašila je sva očekivanja, serija je postala trofejni projekt televizijske kuće NBC, a iznimno se dobro prodavala i izvan SAD-a.

Nakon što je deset godina glumila Rachel Green, publika se teško navikavala vidjeti je u dru­gim ulogama. No Jennifer se dokazala u nekoliko zapaženih filmova. Najveći financijski uspjeh postigla je filmom ‘Svemogući Bruce’ 2003. u kojem joj je partner bio Jim Carrey.

Paralelno s glumom počela se baviti producentskim poslom i 2000. osnovala tvrtku za koju je u početku mislila da će joj poslužiti samo kao pokusni kunić u odmjeravanju producentskih ambicija. Tvrtku je nazvala Echo Films, a ured joj je bio prijavljen u garaži prijateljice Kristin Hahn. Posao joj je krenuo toliko dobro da su joj se nakon dvije godine počele događati stvari o kojima je mogla samo sanjati. Naime, studio Paramount, a zatim i Warner Brothers, ponudili su joj suradnju. Tvrtka danas surađuje s Universal Pictures, ima sjedište u Washingtonu i zaslužna je za brojne uspješne filmove s Jennifer u glavnoj ulozi.