Posljednjih dana u britanskoj kraljevskoj obitelji stalno se nešto slavi. Tako je nakon nekoliko vjenčanja i rođenja novih kraljevskih mališana, red napokon stigao i na princa Williama koji je danas napunio 36 godina. Povodom njegovog rođendana, na službenom Twitter profilu Kensingtonske palače, kraljevska se obitelj obratila javnosti te su se zahvalili na brojnim pristiglim čestitkama.

'Sretan rođendan vojvodi od Cambridgea! Hvala svima na lijepim porukama', stoji u službenoj objavi, a svakom posjetitelju službenog Twitter profila Kensingtonske palače, povodom prinčevog rođendana, na ekranu se prikazuju šareni baloni.

Prvorođeni sin princa Charlesa i princeze Diane rođen je 21. lipnja 1982. godine, a on je ujedno prvi kraljevski nasljednik koji je rođen u bolnici, a ne unutar palače. Na svijet je stigao u rodilištu St. Mary u Londonu, a odmah po svojem rođenju postao je glavna tema svih svjetskih medija. Princ William je drugi u redu za kraljevsko prijestolje, odmah nakon svog oca princa Charlesa.

To što ga je princeza Diana rodila u bolnici, bio je svojevrstan presedan jer su nakon njega i ostale kraljevske bebe rođene u bolnici, a njegov mlađi brat Harry kao i Williamova djeca princ George, princeza Charlotte i princ Louis, rođeni su u istom bolničkom krilu gdje je Diana njega donijela na svijet.