Zagrebačka vizažistica, Marina Mamić poznata je po svojoj ljubavi prema transformacijama. Iako je karijeru započela kao vizažistica, Marina se ipak okrenula kreiranju transformacija pomoću šminke. Na fascinantan način, od sebe uspjeva stvoriti Angelinu Jolie, Meghan Markle, Kim Kardashian, ali i Milicu Todorović i Jalu Brata. 

Ova 30-godišnjakinja nedavno je uzela pauzu. Razlog tome je odlazak na operaciju čeljusti, što je bila jedna od njenih najvećih želja. Iako je operaciju čekala više od godinu dana, početkom travnja dogodila joj se, kaže, najveća promjena u životu. Za Story.hr ispričala je kako se sada osjeća, što ju sve čeka tijekom oporavka, ali i tko će biti njena prva transformacija kada se oporavi. 

Kako se osjećate sada nakon operacije? 


'Obzirom da je prošlo tek mjesec dana od operacije, osjećam se poprilično dobro. Još uvijek sam otečena i nemam osjeta u donjoj usni i čeljusti, zbog čega i dalje imam poteškoća s pričanjem i pravilnim žvakanjem. No, bila sam spremna na to da oporavak neće biti lak pa se trudim biti strpljiva. Priznajem, svakim danom je sve lakše.



Znamo da se radi o kompliciranoj operaciji. Jel sve prošlo u redu? Kako ste jeli nakon operacije? Što vam je bilo najteže u cijelom procesu i što vas očekuje u daljnjem oporavku? 


'Sve je prošlo u redu i bez nekih većih komplikacija. Nakon operacije, dva tjedna sam bila samo na tekućoj hrani. Uglavnom sam pila razne voćne shakeove te 'Ensure' koji mi je doktor propisao i koji mi je, moram priznati, puno pomogao.'

'Najteža su mi bila prva tri dana nakon operacije kada nisam mogla apsolutno ništa jesti, nisam mogla otvarati usta, spavati i osjećala sam konstantnu mučninu. To je bio jedini trenutak kada sam pomislila ‘Što je meni ovo trebalo?’. Sve nakon toga je bilo podnošljivo. Sada mi preostaje samo da budem strpljiva, da čekam da to sve splasne, da mi se potpuno vrati osjet te da počnem normalno pričati, jesti i općenito funkcionirati.'

Na jednoj od svojih fotografija na Instagramu, napisali ste ‘Nova ja’. Što se to, osim fizičkog izgleda, promijenilo? Opišite nam novu sebe. 


'Puno toga. Što se fizičkog izgleda tiče, sve osim očiju se promijenilo pa čak i nos kojeg nisam operirala, ali koji se potpuno promijenio zbog pomaka gornje čeljusti. Trebalo mi je duže vrijeme da se naviknem na novi izgled i taj period je bio iznimno stresan. Unatoč tome što je odraz u ogledalu sada puno ljepši nego prije, jako sam se teško privikavala na to. Bilo je dana kada sam čak i plakala.' 

'Cijeli taj proces nakon operacije me psihički ojačao. Shvatila sam koliko toga mogu podnijeti i koliko sam mentalno jaka osoba. Sada sam pozitivnija, zadovoljnija, sretnija i imam puno više samopouzdanja. Također, puno sam motiviranija, odlučnija, spremnija za suočavanje sa svojim strahovima. Osjećam da lakše pristajem na izazove, radim na sebi, napredujem i da živim život punim plućima. Tako da, mogu reći da sam to potpuno ‘nova ja’, kako fizički, tako i psihički.'

Hoće li Vam operacija pomoći u budućim transformacijama? Znate li možda tko će biti Vaša prva transformacija nakon operacije?

'Definitivno će mi pomoći. Sada imam ljepše i nježnije ‘platno’ na kojem mogu raditi svoje transformacije. Prva transformacija nakon operacije će, kao što sam i obećala, biti u nekog od mojih pratitelja na Instagramu. Naime, rekla sam da ću za svakih novih pet tisuća pratitelja, odabrati nekoga od njih. Za transformaciju poznate ličnosti se još nisam odlučila, ali biti će tu puno novih lica. Neka to ipak bude iznenađenje!', zaključila je sretna i simpatična Marina.

Podsjetimo, prije više od godinu dana, Marinin rad postao je zamijećen diljem svijeta. Glumica Julia Roberts oduševljeno je prenijela na svoj Instagram video uradak hrvatske vizažistice. Oduševljenje nisu skrivale ni njemačke televizijske kuće i britanski Daily Mail. 'Ona se može pretvoriti u bilo koga', napisali su Britanci ne skrivajući oduševljenje. Marinin nevjerojatan rad, na Instagramu prati 153 tisuće osoba sa svih strana svijeta, što doista potvrđuje koliko je ova Zagrepčanka talentirana.