Severina Kojić jedna je od najpoznatijih hrvatskih pjevačica. Ova 46-godišnjakinja iza sebe ima karijeru dugu skoro tri desetljeća, na tisuće koncerata i petnaestak albuma. Prije nego što je Severina postala zvijezda kakvu danas poznajemo, bila je tek djevojka na početku karijere s potpuno drugačijim imidžem od onoga današnjeg. Jedan od prvih nastupa tada mlade 17-godišnjakinje bio je onaj u hotelu Marjan u Splitu iz 1989. godine. Gusta crna kosa skupljena u rep, upečatljive obrve i mala crvena haljinica kojom je oduševila publiku dali su do znanja da je riječ o Splićanki o čijem će se imenu još dugo pričati. 

Godinu dana nakon ove snimke, Severina je odnijela pobjedu na radijskom natjecanju i time osvojila snimanje prvog albuma. Danas je ona jedna od najvećih zvijezda kako u Hrvatskoj, tako i u susjednim nam državama, a da natapirana kosa i guste obrve više nisu njezin stil pokazuje svakodnevnim objavama fotografija na društvenim mrežama gdje pjevačica izgleda neprepoznatljivo. 

Svjetlija kosa, uglađenije obrve, prirodni make up i skupocjeni dizajnerski komadi postali su Severinin zaštitni znak, a pjevačica se izgledom često hvali i objavljujući fotografije na svojim društvenim mrežama.