Naglim dolaskom visokih temperatura često čujemo kako je nekome pozlilo od vrućine, a oni koji nisu uspjeli pobjeći na more se skrivaju u debelom hladu pijuckajući neko osvježavajuće piće. No, rijetko koga vrućina treba brinuti kao vlasnike kućnih ljubimaca. Naime, životinje znatno teže podnose sadašnje temperature, a da provjerimo kako se domaći celebrityji snalaze pri olakšavanju muka svojim četveronožnim prijateljima, kontaktirali smo neke od njih. 

Pjevačica Lana Jurčević ponosna je vlasnica trogodišnje šnaucerice Šnicke, za koju kaže da ne voli vrućinu, ali srećom, Lana u kući ima klimu, ali i pločice. Naime, kako su hladne, pametna Šnicka leži na podu kako bi se malo rashladila. Što se šetnji tiče, ova simpatična 34-godišnjakinja priča kako je prava sreća što stanuju u šumovitom području koje je, osim u hladu, uvijek i po par stupnjeva nižih temperatura, tako da mlada Šnicka nema straha od toplinskog udara poput pasa koji svakodnevno zajedno sa svojim vlasnicima moraju 'uživati' u vrućim asfaltnim isparinama. 

Mladi pjevač Bojan Jambrošić svoje pratitelje na društvenim mrežama također gotovo svakodnevno uveseljava fotografijama trogodišnjeg samojeda imena Bono. Vrstom sibirski pas, nikako ne podnosi visoke temperature, pa vlasnici ove vrste moraju biti poprilično kreativni u olakšavanju muka svojim ljubimcima.

Ovaj 33-godišnjak objasnio je kako se polarni psi linjaju znatno više od 'običnih', pa osim brige oko vrućine, ima  i onu oko četkanja. Tvrdi kako ima sreće jer se Bono jako voli kupati, pa se na taj način također rashladi. Zbog četveronožnog je prijatelja ovaj je simpatični Čakovčanin čak i prilagodio životner navike. Naime, priznaje kako ustaje ranije otkako su stigli topli dani, baš kako bi Bonu bilo lakše. 

Ako itko zna kako je Bojanu, to je vjerojatno radijska voditeljica Ivana Mišerić, koja ima psa iste vrste kao i pjevač. Samojedi su popularna vrsta pasa zbog svoje dobroćudne naravi i zaigranosti, no veselje njezinog splasne kada treba izići iz kuće po vrućini. Naime, osmogodišnja Frida iznimno teško podnosi vrućine i izlazi samo 'na wc'.

Ivana je zbog straha za njezinu dobrobit poprilično pod stresom za vrijeme visokih temperatura, ali, kako kaže, sreća je što obožava vodu i kupanje u bilo kakvoj vodenoj površini, a ušla bi i u fontanu kad bi joj to njezina vlasnica dozvolila. Veselo se prisjeća prošlog vikenda i mora, za koje tvrdi da joj je jedini koliki-toliki spas na ovim vrućinama.