Nasmijano lice voditeljice Karmele Vukov-Colić već godinama uveseljava brojne gledatelje nacionalne televizije. Iako se iz njezine pojave to nikada ne bi reklo, Karmela nam je priznala kako joj jutra nisu oduvijek bila najdraže doba dana. 'Prije dvadesetak godina bih vam rekla da uopće nisam jutarnji tip. Ali danas - što zbog godina, a što zbog višegodišnjeg treninga, uistinu nemam problema s ustajanjem. Čak i kad ne radim, ustajem oko 7- 8 sati. Spavanje do 10 sati je prerijetka iznimka', kazala je.

Iza Karmele je uspješna dugogodišnja karijera na HRT-u, a na samom početku, priznala je Karmela, uopće se nije zamarala time koliko će njezina televizijska karijera trajati. 'Jednostavno sam radila ono što volim. Kako tada, tako i danas. I nekako, valjda zbog tog žara, nisam ni primijetila da godine jure. Pa me iznenadila činjenica da sam prošle godine zaokružila punih 30 godina na HRT-u', rekla nam je Karmela i dodala kako smatra da se u svakom poslu uvijek može više i bolje.

'S godinama se izgrađujemo, više znamo, imamo nove ideje... Ja sam kreativac i stalno moram smišljati nešto novo. Monotonija ubija kreativu, pa se nje čuvam. Zato, valjda, i radim toliko stvari na toliko različitih polja: na Prisavlju, konkretno, i na televiziji, i na radiju, i vodeći emisije, i uređujući radijsko jutro, i snimajući priloge za emisije, i baveći se školskim vrtovima', bila je iskrena.

Simpatična voditeljica svoj talent nije ograničila isključivo na posao u medijima, već se bavi i raznim drugim stvarima te piše blog. Kada bi prestala raditi kao voditeljica, Karmeli sigurno ne bi bilo dosadno jer joj kreativnih ideja i aktivnosti doista ne manjka. Mogla bih se zamisliti u nečem drugom, ali - istini za volju - uvijek bi to imalo neke veze s onim što danas jesam, uvijek bi se radilo o nekoj vrsti prezentacije, govorenja (ili pisanja) u javnosti, bavljenja ljudima.

Pozitivna energija kojom zrači iz emisije u emisiju, potaknula nas je da ju upitamo što je motivira i pokreće da nakon toliko godina još uvijek s jednakim entuzijazmom vodi emisiju 'Dobro jutro Hrvatska'. 'Kako rekoh, volim svoj posao i ljude u njemu. Moje kolege i gledatelje ispred kamera. Mislim da je to jedna lijepa i obostrano poticajna simbioza', rekla je i dodala kako su joj kolege poput druge obitelji. 'Družimo se, slavimo rođendane, krečimo stanove, kuhamo juhe za bolesne, iskrižani smo raznim kumstvima. Ovaj mi je posao u život donio uistinu divne ljude', zaključila je Karmela zadovoljno.