Iza nas je još jedno odlično i itekako neizvjesno izdanje HRT-ova showa ‘Zvijezde pjevaju’ iz kojeg su, nažalost, odlukom glasova publike i žirija ispali glumica Kata­rina Strahinić i njezin mentor u showu Pero Galić, front­men Opće opasnosti. O dojmovima nakon ispadanja, ali i planovima za daljnju glazbenu karijeru, razgovarali smo s Katarinom koju je domaća publika upoznala ulogama u serijama ‘Ko te šiša’ i ‘Nemoj nikome reći’. 

Story: Svaki ste put bili iznenađeni kada biste prošli dalje. Otpočetka ste očekivali ispadanje?
Joj, jesam! Od druge sam emisije imala spreman oproštajni govor. Toliko sam bila uvjerena u to da ću ispasti da čak ni putovanje koje sam planirala ovaj vikend nisam otkazala do posljednjeg trenutka. Propale su avionske karte, htjela sam ih darovati navijačima, ali nažalost nisam mogla mijenjati imena na njima. Ne mogu vam opisati koliko mi je drago i koliko sam sretna što sam ostala u showu tako dugo. Baš sam uživala!

Story: Tko je vjerovao u vas? Koji ste najbolji kompliment dobili?
Zapravo svi oko mene. Cijela moja obitelj, zaručnik, prijatelji, pa i Pero stalno su govorili: “Ne brini se, idemo dalje, idemo dalje”. A ja sam se svake subote iznova opraštala s cijelom ekipom. Dobila sam puno komplimenata sa svih strana - da im se sviđaju naši nastupi, da se vidi da uživamo, boja moga glasa... Najdraži mi je možda bio onaj da nam je zadnja izvedba bila najbolja dosad, pa mi je zbog toga jako drago. Zapravo su me jako razveselile poruke nepoznatih ljudi na Instagramu, javljali su se s riječima podrške i pisali kako ih naši nastupi jako vesele. Upoznala sam predivne, tople ljude i na tome sam neizmjerno zahvalna.



Story: Imate li kakvih ponuda za gažu otkako ste napustili show?
Ha-ha-ha! Već su bukirane gaže, doduše u sklopu obitelji i kruga prijatelja, ali u skorije vrijeme očekujem da će se interes povećati.

Story: Rekli ste da planirate upisati pjevanje i neki instrument. Hoćete li glumu zamijeniti pjevanjem?
Tako je, oduvijek sam voljela pjevati, ali nikad se nisam ozbiljnije pozabavila time. Ovaj me show nag­nao na to da se ozbiljnije upustim u glazbu. Pod tim mislim samo da malo više naučim o njoj. Definitivno neću mijenjati karijeru. Gluma je moj život, a pjevanjem ću se samo još više usavršiti kao glumica.