Kate Middleton, vojvotkinja od Cambridgea, poznata je po svojim elegantnim izdanjima. Na posljednjem događaju pojavila se u svijetlo plavoj čipkastoj haljini s potpisom modnog dizajnera Elie Saab. Kate je haljinu upotpunila velikim plavim šeširom, koji je bio vrlo sličan onom koji je vojvotkinja Meghan nosila na prošlogodišnjoj ceremoniji 'Trooping the colour'. Iako se razlikuju u boji, oba šešira su široko obrubljena, vrlo sličnog materijala i nošena pod istim kutem. Plava boja bila je česta pojava na prvom danu utrka 'Royal Ascot'. Iako je razlog vjerojatno puka slučajnost, bitno je napomenuti se upravo plava boja najčešće povezuje s kraljevskom obitelji i njihovom vojskom. 

Podsjetimo, u medijima se često pisalo o navodnoj svađi ovih dviju dama. Do sukoba između vojvotkinja, navodno je došlo uslijed svađe u kojoj je Meghan rasplakala Kate netom prije svog vjenčanja, a nakon toga došlo je i do drame oko selidbe Harryja i njegove drage iz Kensingtonske palače. Stručnjakinja za kraljevsku obitelj, Katie Nicholl svoj stav o svađi iznijela je u dokumentarnom filmu 'Kate vs Meghan: Princesses at War?'. 'William je bio poprilično zabrinut zbog prebrzih koraka u bratovoj vezi, a budući da je bio blizak s Harryjem, smatrao je da mu može ukazati na to i reći mu da ne brza s odlukama. Iako je to trebao biti dobronamjerni savjet starijeg i iskusnijeg brata, Harryju se to očito nije svidjelo. On je izuzetno zaštitnički nastrojen prema Meghan, stoga je to doživio kao kritiku. U njegovoj interpretaciji ispalo je da ga brat ne podržava u njegovoj odluci, da ne poštuje njegovu buduću suprugu. Uvjerena sam da je tada sve krenulo po zlu', objasnila je.



Vojvotkinja od Sussexa bila je jedna od rijetkih članova kraljevske obitelji koja nije bila prisutna na utrkama, jer je još uvijek na porodiljnom dopustu. Podsjetimo, početkom svibnja, Meghan i princ Harry postali su roditelji malenog dječaka, imena Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Prvi put nakon porođaja, bivša glumica u javnosti se pojavila zbog proslave kraljičinog rođendana, na putu u Buckhinghamsku palaču.