Nakon što su na službenom Instagram profilu vojvode i vojvotkinje od Cambridgea objavljenje fotografije kako su princ William i Kate Middleton ugostili kraljicu Elizabetu II. u novootvorenom Chelsea Cvjetnom Vrtu, javnost je pažnju posebnu privukla 37-godišnja Kate s najnovijim odabirom haljine, a koju su obožavatelji kraljevske obitelji odmah prepoznali kao već viđenu na drugim članicama obitelji. 

Naime, Kate je i za ovu prigodu izabrala dugu lepršavu haljinu cvjetnog uzorka, međutim, isti je model već viđen i na princezi Eugeniji kao i vojvotkinji od Kenta. Riječ je o popularnom modelu Erdem Bernette haljine čija cijena iznosi nešto više od sedam tisuća kuna, a koju je 29-godišnja princeza Eugenie u nešto kraćoj verziji prošetala prije točno mjesec dana. Katarina, vojvotkinja od Kenta je pak istu haljinu nosila prošle godine na vjenčanju princa Harryja i Meghan Markle. 

Iako je vojvotkinja od Cambridgea poznata po nepogrešivom modnom stilu, britanskim medijima, kao i obožavateljima kraljevske obitelji, nije dugo trebalo da prepoznaju haljinu te optuže Kate kako kopira 29-godišnju princezu i 86-godišnju vojvotkinju.