Vojvotkinja od Cambridgea, 37-godišnja Catherine Elizabeth Middleton, u narodu poznatija kao Kate, supruga je britanskoga princa Williama. Osim brojnih dvorskih dužnosti koje mora obnašati, Kate je prvenstveno majka troje djece;  petogodišnjem Georgu, trogodišnjoj Charlotte, te devetomjesečnom Louisu.

U svojoj nedavnoj posjeti humanitarnoj udruzi Family Action, u Lewishamu, u južnome Londonu, gdje je boravila kako bi službeno pokrenula novu telefonsku, tekstualnu i e-mail uslugu koja roditeljima i skrbnicima omogućuje pristup podršci kada im je potrebna pomoć, vojvotkinja je i sama progovorila o teškoćama majčinstva, prenose britanski mediji.

Premda na raspolaganju od nula do dvadeset i četiri ima dadilju i kućnu pomoćnicu koje joj pomažu oko odgoja troje djece, vojvotkinja priznaje kako i dalje nailazi na prepreke. 'Teško je. Kao majka, dobivaš mnogo potpore u prvim mjesecima, ali nakon što prođe godinu dana, jenjava i potpora', rekla je u svom govoru. Nadodala je kako u kasnijim fazama majčinstva nema ni mnogo literature na koju bi se majke mogle osloniti. 'Svaka majka doživljava istu borbu', poručila je okupljenima.

Iako priznaje kako majčinstvo doživljava kao nagradu i kao jedno od najljepših iskustava, kao vojvotkinja i supruga budućeg nasljednika, Kate ima popriličan broj službenih angažmana zbog kojih se pojavljuje na mnogim javnim društvenim događanjima. Stoga ne čudi što s vremena na vrijeme nailazi na velike izazove bez obzira na potporu koju ima kod kuće i koju većina ostalih majki nema.

Jedna od volonterki koja je prisustvovala događanju, za britanske medije je izjavila: 'Mislim da ju to čini ljudski bićem. Čini ju sličniju nama ostalima. Ona je roditelj, i to veoma aktivan, i mislim da je to nešto što ljudi vole kod nje'.

Kao vojvotkinja i supruga budućega nasljednika, Kate ima popriličan broj službenih angažmana zbog kojih se pojavljuje na mnogim javnim društvenim događanjima.