Ubrzo nakon dolaska u kraljevsku obitelj, vojvotkinja Kate Middleton postala je miljenica britanske javnosti, što zbog svojih odmjerenih izjava i nastupa u javnosti, što zbog činjenice da je svojim profinjenim modnim stilom mnoge podsjetila na slavne dane princeze Diane. Ipak, njezina “bajka” nije predugo trajala, budući da joj je slavu “ispred nosa” odnijela nova kraljevska miljenica, vojvotkinja Meghan Markle. Ona je, naime, odmah po dolasku na dvor, postavila svoje modne standarde i u potpunosti zasjenila princezu Kate.

Međutim, na scenu je došla nova Kateina stilistica, Virginie Chadwyck-Healey, koju mnogi već sada nazivaju “tajnim oružjem” Kate Middleton u svojevrsnom nadmetanju s Meghan Markle.

Oni koji su pratili posljednje javne nastupe Kate Middleton bili su iznenađeni svježinom kojom je zračila i modnim detaljima koje do sada nisu mogli primijetiti.

Da se radi o velikoj stručnjakinji za modne trendove govori podatak da je prije nego je postala savjetnica britanske vojvotkinje, popularna Ginnie, bila urednica u britanskom izdanju časopisa “Vogue”, koja je i pored tog zanimanja imala vlastiti biznis. 

Posebnu naklonost šire javnosti, Ginnie je zadobila onoga trenutka kada je modne savjete počela dijeliti potpuno besplatno putem Instagrama što je naišlo na veliko odobravanje britanske modne publike. Posljednji trend, odnosno povratak traperica na modnu scenu, neki poistovjećuju upravo s njom, što se može vidjeti i u posljednjim modnim istupima Kate Middleton.

'Uvjerena ssam da odlaskom u trgovinu zapravo štedimo vrijeme, jer ćemo tako izbjeći kupovinu šest pari traperica putem online prodaje, od kojih nam pet neće odgovarati pa ćemo se još gnjaviti i s vraćanjem', izjavila je nedavno Virginia.

Kateina modna savjetnica svoje znanje ne crpi samo iz dugogodišnjeg iskustva u jednom od najvećih modnih magazina, već i iz činjenice da je aristokratskog podrijetla. Njezin otac, lord Strathamolda, bliski je prijatelj s princem Charlesom, dok su sva njegova djeca, uključujući i Virginiu, studirala na prestižnom sveučilištu “St Andrews”, gdje su Ginnie i Kate zajedno studirale povijest umjetnosti.

Nakon što je u listopadu prošle godine Virginia pomogla Kate u izboru nekoliko modnih kombinacija za svečane prilike na dvoru, vojvotkinja Middleton odlučila joj je 'produljiti suradnju' kako bi se ponovo vratila na mjesto koje joj pripada.