Glumica Jelena Veljača, kako je i sama rekla, prava je sretnica. Naime, njezina dvogodišnja kćerkica Lena velika je ljubiteljica hrane i nema toga što ne voli jesti, a sa žlicom je naučila jesti vrlo rano i bez ikakvih problem. 'Draženu i meni ritual objeda vrlo je važan. Trudimo se uvijek zajedno jesti, a to smo prakticirali još prije nego što smo dobili dijete. Lena je promatrajući nas dobila interes da i sama sudjeluje u tom ritualu, pa je bez problema počela samostalno jesti', ispričala je Jelena za Story.hr. Jeleni je zdrava hrana jako važna pa je svojoj mezimici od najranije dobi sama pripremala kašice.

A post shared by Jelena Veljača (@jelka12) on

'S otprilike šest mjeseci sam joj uvela dohranu i mogu ponosno reći da moje dijete nikada nije pojelo ni žličicu kupovnih kašica. Trudim se nabavljati organsko voće i povrće, a srećom imam tetku u Koprivnici koja ima vrt u kojem uzgaja povrće, pa sam sigurna da jedemo kvalitetne namirnice', pohvalila se Jelena.

Ono što muči mnoge majke je nemogućnost da djecu nagovore da jedu voće i povrće, ali Jelena nema tih problema jer njezina Lena obožava namirnice poput ribe, mahuna i graha, a iako je još jako mala već sama zna očistiti srdelu. Slatkiše joj izbjegava davati, a za to postoji nekoliko razloga. 'Lena je alergična na protein mlijeka pa ne smije jesti čokolade, torte i slične slastice, ali joj ja radim zdrave muffine od zobenih pahuljica koje obožava. Nije da joj išta branim, ali smatram da djeci nisu potrebni dodatni šećeri u prehrani', zaključila je.