Kevin Spacey, 59-godišnji američki glumac, oslobođen je optužbi za seksualni napad na 18-godišnjaka u baru u Nantucketu, prenosi CNN. Navodni napad dogodio se prije više od tri godine, a slučaj je okončan tek sad. Glumca se optuživalo da je napio tada maloljetnu žrtvu, a kasnije ga počeo i dodirivati. Do odbacivanja slučaja došlo je nakon što je mladić prošli tjedan odbio svjedočiti.

Naime, trebao je svjedočiti o tome gdje se nalazi mobitel putem kojeg je slao poruke i kratka videa svojoj djevojci tijekom navodnog napada. Radi se o ključnom dokazu za cijeli slučaj, a kada je sudac zatražio da ga se preda sudu radi detaljnog istraživanja, tužitelj je izjavio da ne znaju gdje se nalazi. Tako se situacija ipak odigrala u korist glumca pa je izbjegao moguću kaznu od čak pet godina zatvora.

Podsjetimo, slavni glumac jedan je od brojnih muškaraca u svijetu poznatih optuženih za seksualno napastovanje, a lavina optužbi krenula je s onom prvom, protiv filmskog producenta Harveya Weinsteina 2017. godine. Spacey se našao pod povećalom zakona kada ga je u listopadu 2017. glumac Anthony Rapp optužio da ga je pokušao zavesti 1986. kada je Rapp imao samo 14 godina. Spacey se tada ispričao za nedolično ponašanje, ali i izgubio brojne uloge i poslovne prilike.