Jedna od najpoželjnijih ljetnih destinacija našim je glumcima zacijelo Dubrovnik, što zbog svečane i uzbudljive atmosfere na Dubrovačkim ljetnim igrama, što zbog kulturnih i prirodnih ljepota koje pružaju Grad i živo­pisna okolica. Među sretnicima koji upijaju taj jedinstveni ljetni ugođaj na jugu jest i glumački par, 35-godišnji glumac Igor Kovač, član ansambla zagrebačkog kazališta Gavella, i njegova zgodna djevojka, glumica Gloria Dubelj. Dobro raspoloženima društvo je pravila i Igorova tri godine mlađa sestra Ivana Kovač kojoj je brižni brat pažljivo pokazivao dubrovačke znamenitosti. Premda ne igra u predstavama na ovogodišnjim Igrama, markantni Slavonac itekako ima razloga za boravak na jednoj od naših najprestižnijih destinacija.

'Ljetujemo u Dubrovniku jer je moja Gloria iz Grada pa smo odsjeli kod njezine obitelji. Baš se odmaramo i biramo osamljenije plaže na Lokrumu. Ondje osim plivanja ne propuštam ni čitanje knjiga i scenarija. Ručamo kod kuće, a večeri su rezervirane za šetnju i piće na Stradunu, ali i za Igre. Uživam u izvedbama kolega, a posebno me veseli premijera ‘Ham­leta’ na jedinstvenom Lovrjencu', opisuje nam Kovač svoju savršenu ljetnu dokolicu koja ne bi bila tako slatka da nije njegove drage. 'Gloria me oduševila ljepotom, mirnoćom i inteligencijom. Nekako sam u glavi raspršeniji od nje, a ona mi daje tu neku stabilnost. Velik mi je oslonac... Ništa manje važno jest  i to da ima fantastičan smisao za humor, pa se puno smijemo', otkriva nam zvijezda serija ‘Pogrešan čovjek’, ‘Mamutica’, ‘Instruktor’, ‘Patrola na cesti’ te filmova ‘Ćaća’ i ‘Kot­lovina’, dodavši kako su se upoznali.

'Kolege smo i dugo se poznajemo. Nismo bili prijatelji, a kliknuli smo iznenada, kada sam bio slobodan. Jednostavno smo se u jednom trenutku zaljubili', rekao je. Talentiranim glumcem impresionirana je i njegova djevojka. 'Kod Igora su me taknule njegova radišnost, skromnost, ali osmijeh i oči. Jako pazi na mene, sviđa mi se kako se odnosi prema meni. I što je najvažnije, stalno nasmijavamo jedno drugo', istaknula je. I ona obožava ljeta u rodnom gradu, kupanje na omiljenoj plaži Veliki žali na Lokrumu, večernje šetnje i obiteljsku atmosferu kod svojih roditelja. Posebno je veseli treća sezona uspješne serije ‘Novine’ u kojoj tumači Barbaru koja je na početku bila ljubavnica gradonačelnika, no poslije se okreće protiv njega.

'Završili smo snimanje u Rijeci te u listopadu i rujnu opet snimamo u Zagrebu. Već tri godine radim s ovom ekipom i sve najbolje mogu reći o kolegama, produkciji i redatelju', govori. Također, Igoru puno znače predstojeće uloge pa nam je najavio jednu premijeru. 'Uskoro u Dubrovniku počinjemo s probama za Euripidovu dramu ‘Alkestida’, koju će režirati Livija Pandur. Premijera je zakazana za 13. rujna u kazalištu Marina Držića. Radim s mladom i talentiranom ekipom, a okosnica drame je Euripidovo pitanje ljubavi, žrtve i odricanja za voljenu osobu', zaključio je.