Brzi konji, klađenje, hektolitri skupog šampanjca i dame sa šeširima... obilježili su i ovogodišnji Royal Ascot, omiljenu petodnevnu manifestaciju koju ne propuštaju pripadnici britanske kraljevske obitelji, kao ni brojne poznate osobe iz svijeta zabave i sporta. Tko je oduševio svojim debijem? Vojvotkinja Meghan, supruga princa Harryja, koja je zabljesnula u kreaciji modne kuće Givenchy i šeširu slavnog Philipa Treacyja. Tko je ove godine izostao? Princ William i njegova supruga, vojvotkinja Catherine, jer je on za vikend otputovao na Bliski istok.

Osim nje, ostatak kraljevske obitelji i poznatih uživao je u hladu oboda šešira u bazičnim, ali elegantnim bojama i toaletama. Prevladavale su haljine do koljena, strukirane u struku kako bi što bolje istaknule ženstvene figure posjetiteljica. Šeširi, baš kao i svake godine vrlo inovativni, u svim oblicima, izdanjima, bojama i dizajna kojeg bi teško same mogle i zamisliti. Dame su ponosno prošetale svoje toalete i uživale u sunčanom danu.

Kraljica Elizabeta II. ostala je vjerna svojim kompletićima koji joj odlično pristaju uz građu tijela i godine. Ovaj put, odlučila se za ružičasti sako koji je savršeno uskladila uz šešir jednake boje i bijele rukavice te modne dodatke u obliku biserne ogrlice.

Također, nije nedostajalo ni najpopularnijeg uzorka proljeća - cvijeća koji su dame odlično uskladile s najprepoznatljivijim modnim dodatkom ovog događaja - šeširima.

PsSST! Princeza Eugenie natuknula je da bi joj sestra Beatrice mogla biti kuma na vjenčanju u listopadu.