Cameron Diaz svojim je ulogama osvojila mnoge generacije i upisala se u povijest Hollywooda kao jedna od najpoznatijih glumica na svijetu. Upravo zato njezini obožavatelji i javnost bili su šokirani kada je nedavno njezina kolegica i bliska prijateljica Selma Blair u jednom intervjuu izjavila kako se Cameron 'povlači u mirovinu' i nema namjeru više snimati filmove. Nekoliko dana nakon toga Selma je 'okrenula ploču' i tvrdi kako su njezine riječi pogrešno protumačene. Ipak, sada je Cameron osobno potvrdila vijest kako je finalno odlučila glumi reći 'zbogom'.

Naime, u intervjuu za Entertainment Weekly sudjelovale su glumice Cameron Diaz, Selma Blair i Christina Applegate, povodom ponovnog okupljanja ekipe filma 'Najslađe stvorenje' iz 2002. godine. Cameron se u opuštenom razgovoru zapitala zašto njih tri nisu više nikada išta snimile, iako se sa Selmom redovito viđa i dobre su prijateljice. 'Mislim da je vrijeme da se počnemo viđati, osobito sada kada sam otišla u mirovinu', izjavila je Diaz te konačno potvrdila ono o čemu se dugo šuška. 

Podsjetimo, Cameron Diaz pamtimo iz filmova kao što su 'Charliejevi anđeli' i 'Svi su ludi za Mary', a posljednji film u kojem je glumila bio je 'Annie' iz 2014. godine. Nakon toga, glumica je odbila sve ostale ponude te trenutno uživa u braku s poznatim glazbenikom Benjijem Maddenom za kojeg se udala 2015. godine. Poznatoj plavuši trenutno odgovara malo privatnosti, a iskreno se nada i kako će se uskoro ostvariti kao majka.