Osim privatnog života, Kate Middleton i Meghan Markle zbog svojih su se titula britanskih vojvotkinji morale odreći i riječi koje ostatak svijeta svakodnevno koristi u razgovoru, ali su Kraljevskoj obitelji zbog njihove titule strogo zabranjene. 

Tako vojvotkinje, osim brisanja privatnih profila na društvenim mrežama, slijeđenja modnih pravila i pravila ponašanja za pripadnike plave krvi, moraju paziti i da slučajno ne izgovore sljedećih sedam riječi. 

1. Pardon

Iako se čini kao najprikladniji način za ispričati se ili nekome staviti do znanja da niste čuli što je rekao, članovi kraljevske porodice ne smiju je izgovarati pa radije koriste riječ izvinite.

2. Toalet

Riječ francuskog podrijetla najčešće se upotrebljava i razumljiva je širom svijeta, ali na dvoru ju je zabranjeno koristiti.

3. Parfem

Reći nekome na dvoru da im se sviđa kako miriši u kraljevskoj porodici smatra se jezivim i neprikladnim. Tako vojvotkinje nikada neće reći da im se sviđa parfem neke osobe, već će upotrebiti samo riječ miris. 

4. Čaj

U Engleskoj je ispijanje poslijepodnevnog čaja dio kulture, a Englezi najčešće zovu na čaj nekoga koga žele pozvati na večeru. Ipak, na dvoru se taj izraz ne upotrebljava tako, već će reći večera. 

5. Dnevni boravak

Iako palača ima puno prostorija koje služe kao dnevni boravak, taj termin na dvoru se ne koristi. Kada žele nekome reći da idu u dnevni boravak, koriste izraz soba za crtanje ili soba za sjedenje.

6. 'Posh'

U engleskom jeziku riječ 'posh' označava otmjenu osobu, ali na britanskom dvoru izbjegavaju upotrebu tog izraza. Tako će za nekoga radije reći da je pametan nego otmjen.

7. Desert

Kada ih uhvati želja za slatkim, članovi dvora rijetko će zatražiti desert. Umjesto toga, upotrijebiti će riječ puding.