Da Meghan Markle i Kate Middleton neprestano imaju nesuglasice i svađe koje zabavljaju javnost nije nova vijest, a strani portali donose kako kraljici Elizabeti II. nije tako zabavno neprestano 'čistiti' nered iza njih i neprestano ih pokušavati pomiriti.

I dok je prema riječima anonimnog izvora kraljica nakon smrti princeze Diane odlučila da ništa više ne smije unositi nemir u njihovu obitelj, čini se kako su joj sada ipak dosadile sve svađe između dviju vojvotkinja i da je odlučila svemu stati na kraj. Iako kraljica cijelo vrijeme pokušava raščistiti nesuglasice između Meghan i Kate, tenzije se ne smiruju, pa će kraljica navodno postrožiti sankcije pri svakoj njihovoj idućoj svađi. Kako tvrde stručnjaci za neverbalnu komunikaciju, vojvotkinje na van izgledaju kao da se dobro slažu, ali zapravo je njihov odnos puno dublji i njihovo neslaganje leži u različitim karakterima i kulturološkim razlikama, te se Kate ne slaže s Meghaninim jasnim izjašnjavanjem svog mišljenja i bezobrazluku prema osoblju.

Svađe između vojvotkinja počele su još prije Meghaninog i Harryjevog vjenčanja kada su zahladili i odnosi između prinčeva jer se William nije slagao s bratovim izborom odabranice, a iako je u skladu s tradicijom, Harry je čak prestao ići u lov na koji odlaze muški članovi obitelji jer se njegova supruga ne slaže s tim kao velika ljubiteljica životinja i veganka.