Kristina Šalinović jedna je od naših najuspješnijih manekenki koja je ostvarila impresivnu karijeru na inozemnom tržištu, a u trenutku kada se zasitila modelinga i modnih pista, vratila se u Hrvatsku i krenula sa svojom prvotnom ljubavlju – frizurama.

Iako joj je primarni dom u Zagrebu gdje je vlasnica jednog frizerskog salona, dosta vremena provodi i u svom drugom domu – u Milanu gdje je godinama živjela kada se još bavila modelingom. Upravo u tom šarmantnom gradu Kristina je upoznala svog dugogodišnjeg dečka s kojim i trenutno uživa u talijanskoj ljepotici.

Nedavno, Šalinović je najavila da će se ovaj put u Milanu zadržati nešto dulje, ali kojim povodom – nije otkrila. Budući da je istražila svaki kutak tog grada koji obiluje arhitekturom od koje zastaje dah i zna ga kao da je oduvijek tamo, upitali smo ju za savjet – što nikako ne smijemo propustiti kada prvi put dolazimo u posjet Milanu, a da ne piše u turističkim vodičima? U svega par sati vožnje možemo se prebaciti u potpuno drugačiji svijet i doživjeti nešto što nikada nećemo zaboraviti. U nastavku pogledajte što su Kristinine preporuke za uživanje poput lokalca.

1. Pojesti Striatellu u preslatkom Le Striatelle di Nonna Mafalda restoranu

Striatelle je divan mali obiteljski restoran. Njihov menu će vas oboriti s nogu – od domaćih panninia, tjestenine, deserata... Definitivno nećete ostati gladni, a probat ćete pravu talijansku kuhinju.

2. Posjetiti subotnji market kod Navigla

Ako ste ljubitelji vintage namještaja, vinyl ploča i raznovrsnog nakita i odjeće, našli ste raj na zemlji. Uz mnoštvo malih barova i restorana, moći ćete se okrijepiti od shoppingiranja.

3. Nedjelju popodne provedite u parku Sempione

Savršeno opuštajuće mjesto ako niste u mogućnosti pobjeći iz grada. Gelato, ljudi se okupljaju kako bi svirali bubnjeve, dobra knjiga i dobili ste malu oazu odmora u centru Milana.