'Uvijek sam znao da želim raditi rukama, da ću imati svoj zanat. Obo­žavam izrađivati stvari, to mi je u krvi', rekao je Jacques Torres, slastičar i jedan od najpoznatijih svjetskih čokolatijera. Simpatični 59-godišnjak jedan je od voditelja i sudaca u zabavnoj kulinarskoj emisiji ‘Nailed it!’ čija se treća sezona na Net­flixu počinje prikazivati sredinom svibnja.

'Ne volim natjecateljske kulinarske showove jer su previše ozbiljni i sve je lažno. Kada su me kontaktirali s Netflixa i objasnili da snimaju zabavan i duhovit serijal u kojem ću moći poučavati ljude, pristao sam', objasnio je Torres koji je rođen u Alžiru, ali odrastao je u francuskom seocetu Bandol. Mislio je da će poput oca postati stolar (poslije je sam napravio neke komade namještaja u svojim slastičarnicama), no uz majku se zaljubio u kuhanje. Upi­sao je kulinarsku srednju školu, a kako u selu nije bilo dobrog restorana, zamolio je vlasnika slastičarnice da kod njega odradi praksu.

'Znao sam da će mi to odrediti ostatak života. Dolazio bih u pet ujutro, prao podove i pripremao sve za jutarnju gužvu. Zaljubio sam se u tu ljepljivost podova, mirise, ambijent...', rekao je Jacques koji je počeo raditi sa 15 godina. Nakon što je maturirao, preselio se u Nicu, gdje se zaposlio u hotelu Negresco i ondje radio s Jacquesom Maximinom, chefom koji je već bio ovjenčan dvjema Michelinovim zvjezdicama. Nakon nekoliko godina postao je najmlađi dobitnik nagrade Meilleur Ouvrier de France. Radio je u prestižnim restoranima u Fran­cuskoj i SAD-u, a 2000. otvorio je čokolateriju u kojoj je nudio 2000 raznih bombona i čokolada. Partnerica u poslu bila mu je njegova dugogodišnja djevojka, slastičarka Kris Kruid. Posao je cvjetao, dobio je nadimak Gospodin Čokolada, otvorio dodatnih sedam trgovina, objavio brojne knjige, snimao kulinarske emisije... Uslijedio je i prekid s Kruid, no ubrzo se zaljubio u Hasty Khoei, čokolatijerku koja je bila njegova zapo­slenica. Par se 2007. vjenčao, sin Pierre rođen je 2016., a kćerkica početkom travnja ove godine. 

'Dobro došla, moja Jac­queline. Zahva­lju­jući tebi i bombončiću Pierreu naša je obitelj potpuna. Srce mi je prepuni ljubavi', napisao je na Insta­gramu chef koji je prošle godine smršavio 27 kilograma zahvaljujući čestoj vožnji biciklom, ali i nutricionistkinji.

'Kuhari umiru mladi. U 50-ima se metabolizam uspori i moja jetra više nisu dobro radila. Kuhari uvijek kušaju dok rade, a ja sam malo previše kušao. Slao bih nutricionistkinji fotografije svakog zalogaja i ona mi je odgovarala smijem li to pojesti i koliko', rekao je i dodao koja je čokolada najbolja: 'Jedite onu koju volite, ipak je to stvar užitka'.