Milica Jokanović, 36-godišnja kvizašica i lovkinja u srpskoj inačici kviza 'Potjera', plijeni pažnju svojom ljepotom i pameću, no iza nje je težak i tragičan put. Naime, ova atraktivna plavuša, koja se prije nekoliko godina proslavila u kvizu 'Slagalica', odrastala je u Zenici u vrijeme rata odakle je s obitelji morala pobjeći nakon što im je zapaljena kuća.

Budući da je još kao dijete obožavala čitati knjige, tada 10-godišnja Milica najviše je bila pogođena činjenicom da je zajedno s kućom izgorjela i njihova kućna biblioteka. Tada se zarekla da će svoj život posvetiti obrazovanju i skupljanju knjiga. S obitelji se preselila u Beograd, gdje je upisala i studij prava, a osim što snima 'Potjeru', Milica radi kao pravnica u Gradskoj upravi.

U rodnoj Srbiji Milicu nazivaju 'princezom znanja', a popularnost joj, kako je sama rekla, jako godi. 'Biti javna ličnost je prelijep osjećaj i samim tim sam motivirana željom promovirati znanje kao osnovnu pravu vrijednost. Drago mi je kad čujem da sam uzor mladim ljudima u vrijeme kada se u medijima kao alternativa nude i neke druge, iskrivljene vrijednosti. Mislim da je obrazovanje bogatstvo koje se stiče cijeli život. Želja mi je obraniti sustav vrijednosti koji se ovih dana urušava', rekla je u intervjuu za Puls online.