U scenariju majke s troje djece na ljetovanju puno toga može se činiti kao dramatičan scenarij, ali ne i u slučaju Lane Pavić, bivše HRT-ove voditeljice koja danas radi u svojoj tvrtki za TV produkciju 'Mala produkcija'.

Iako na prvu zahtjevno i izazovno, obiteljsko ljetovanje može proći itekako bajkovito ako se postave temeljna pravila kojih se svi moraju držati, baš kao što je to učinila Lana. Za sebe ističe da je po prirodi opuštena osoba koja se jako dobro nosi sa stresom pa joj je bilo kakvo obiteljsko putovanje gušt, ali ipak – neka praila postoje.

'Ništa vezano uz moju djecu mi nije teško. Vesele me i pune pozitivnom energijom, ali ipak imamo neka pravila. Iris Lucija ima tek dvije godine, Marko Aurelije osam mjeseci, a Lara Borna 12 godina i zaista su nezahtjevni, ali uvijek putujemo automobilom i to kada su klinci umorni kako bi veći dio puta prespavali. Izbjegavamo jako sunce i druge opasnosti, a uz to, za razliku od inače, na ljetovanju djeci ne dopuštam demokraciju. Držimo se samo onoga što odredimo suprug Marko i ja', otkrila je pristupačna poduzetnica.

Budući da je i Lana rodom iz Dalmacije, teško joj je zamisliti ljeto bez barem nekoliko dana provedenih u rodnom Splitu. Čim dođe na svoje Bačvice, prebacuje se u splitsko stanje uma i totalnu 'fjaku'. 'Jedino za što tada imam volje i potrebe je kupanje pred kućom i druženje s prijateljima s kojima povremeno odemo na izlete brodom na dalmatinske otoke' ispričala je. Iako joj je Split srcu najbliži, Lana s obitelji voli otići i na aktivni odmor, pa posjeti razne destinacije prije nego što se prebaci na drugu brzinu u Splitu. 'Početkom ljeta smo bili desetak dana u Južnom Tirolu gdje smo uživali u predivnoj prirodi, planinama, jezeru, ukusnoj hrani i vinogradima. Marko je bio skeptičan kako će sve proći s troje djece, ali na kraju je boravak u planinama bio blagotvoran za sve nas' otkrila je poduzetnica.

Nakon što se spuste s planine i vrate s mora, ostaje im ljeto u Zagrebu koje Lani ipak nije omiljeno. Budući da mašta o ljetu provedenom u Splitu, zagrebački alfalt ne preferira, ali spas pronalazi u prirodi. 'Živimo pored Bundeka pa jutra i večeri provodimo u šetnji parkovima, a kada se zaželim kupanja odem na bazen. Meni je kao vodenjačici samo važno da sam pored neke vode. More je, naravno, uvijek prvi izbor, ali da se preživjeti i u metropoli' završila je simpatična Lana.