Kada smo je pitali zašto se zaljubila u ples, Larisa nam je odgovorila: 'Nisam ja našla ples, ples je našao mene'. Ta veza traje 25 godina, a sve detalje njihove intime otkrila je u nastavku.

Story: Što je vaš najveći uspjeh?

To što smo Tamara Curić i ja osnovale plesni centar Tala jer su mnogi sumnjali da dvoje ljudi može toliko go­dina raditi zajedno. Tala je posebna po tome što smo otvoreni za sve plesne stilove. Prve četiri godine plesne akademije završila sam u New Yorku i imala sam sve plesne tehnike pa sam takvo mjesto željela otvoriti ovdje. Uz to radim kazališni i komercijalni sektor. Bilo je teško spojiti te dvije struje, ali nakon 20 godina Plat­forme i Tale dokazale smo da se i to može. Imamo roditelje i polaznike koji sudjeluju u svim aktivnostima i na to sam jako ponosna. Imamo sljedbenike koji su prvi put bili u kazalištu i družili se s plesačima. Ponosna sam i što sam završila plesnu akademiju i nedavno, pod stare dane, imala snage otići u Berlin i dalje se školovati. Ostvarila sam se i kao umjetnik i kao intelektualac. 

Story: Na koji vas je još način ples izgradio kao osobu?

On utječe i na psihu i na tijelo koji su povezani. Tu je i društveni element - ne bojimo se svog tijela, dodira, kontakta s drugim ljudima, puno nas je u dvorani pa se moramo organizirati u koreografiji, a tu na vidjelo dolazi poštovanje onoga drugog, različitosti, dobi, nacija... Kada radim s mladima, ističem da je ples univerzalan jer prihvaća i tebe kao osobu, ali i druge.

Story: Koje sve plesne stilovi možemo naučiti u Tali?

Sve, od baleta do kreativnog plesa za djecu i odrasle, suvremenog plesa, jazza, mjuzikla, hip-hopa, urbanih plesnih tehnika, break dancea... Bavimo se i duhovnošću, tu su gong meditacije, joga, tai chi, nedavno smo uveli i flamenco. Dosta radimo i kontakt jamove...