Bio je to dan u kojem su se slavili ljubav, pjesma i najljepše emocije - samo su neki od dojmova dvjestotinjak uzvanika iz Zagreba i onih pristiglih iz Splita, Istre, Primorja, Krka te Njemačke, koji su svjedočili izmjeni vjenčanih zavjeta lijepe splitske pjevačice Lee Mijatović i njezina odabranika, inženjera elektrotehnike Andreja Šepčića. Naime, atraktivan par svoj je najsvečaniji dan proslavio na elitnom zagrebačkom imanju Marincel prošlog petka, kad ni prohladno vrijeme i crni oblaci koji su povremeno prijetili, nisu mogli poremetiti savršeno raspoloženje mladenaca i njihovih uzvanika. 

Sve je počelo oko 17 sati kad su se uzvanici počeli okupljati na imanju koje krasi nekoliko livada savršeno podšišane meke trave, a na jednoj od njih nalazili su se stolovi za kojima su gosti uživali u pomno odabranim istarskim i dalmatinskim delicijama. Poseban dojam ostavili su cvjetni ukrasi, lampioni i stakleni fenjeri koji su bili razasuti po imanju, dok je iz njih titrala svjetlost, čime se stvorio bajkovit ladanjski ugođaj. U 19 sati sve je bilo spremno za najsvečaniji trenutak izmjene bračnih zavjeta. 



Na jednoj od livada bili su postavljeni stolci presvučeni u bijelo i nasuprot njih oluk ukrašen cvijećem, ispod kojeg su se Lea i Andrej zakleli na vječnu ljubav. Uzvanici su nestrpljivo iščekivali prekrasnu mladenku, odjevenu u dugu vjenčanicu izrađenu od bogate čipke s asimetričnim izrezom, a koju potpisuje dizajner Ivan Alduk. Uz profinjenu vjenčanicu savršeno je uskladila buket i ležernu frizuru koju potpisuje studio Larita, a njezin široki osmijeh bio je najposebniji začin. Za njezin decentni make up pobrinuo se TB make UP studio. Ništa manje elegantan nije bio ni Andrej u tamnoplavom odijelu hrvatskog majstora Ivice Klarića. 

Sama ceremonija bila je iznimno opuštena i emotivna. Matičarka je pročitala antologijske stihove o ljubavi iz Biblije i nakon što su mladenci izgovorili zavjete, pao je poljubac i spontani pljesak uz duhovit Andrejev komentar. Neodoljivi detalj bio je sramežljiv psić ukrašen mašnom u kojoj je bilo prstenje. 

I dok je 31-godišnja glazbenica za kumu odabrala dugogodišnju prijateljicu,  voditeljicu i urednicu na RTL-u Anu Radišić, odjevenu u romantičnu haljinu Ivana Alduka, njezinu šest godina starijem odabraniku vjenčani kum bio je brat Ivan. Od sreće i ponosa pucali su njihovi roditelji, Ana i Josip Šepčić te Vinko i Gordana Mijatović, posebna u haljini splitskog Arilea. Nakon brojnih čestitki uslijedio je mali koktel party u prirodi, a oko 21 sat svita se preselila u stakleno zdanje na imanju. 



Savršena rasvjeta, svijećnjaci, stolovi ukrašeni bijelim ružama i ružičasta krepka juha od škampa bili su savršena uvertira u treći dio nezaboravnog slavlja. A njemu je posebno pridonijela glazbena diva Zorica Kondža, koja je mladencima za prvi ples otpjevala pjesmu ‘Ti si moj san’. Prije toga, Zorica je otkrila da Leu poznaje otkako je bila djevojčica te joj zaželjela puno sretnih godina s njezinim suprugom. Nakon savršeno uvježbane koreografije mladenaca, plesni podij užario se izvedbama benda Spice Grills. 
Kad je otkucala ponoć, nitko nije mogao vjerovati da je vrijeme tako proletjelo, a sve je oduševilo rezanje splitske tradicionalne torte od krokanta, slavnog Sv. Duje, još jedna mladenkina emotivna posveta rodnom gradu. Plesni podij nisu napuštali ni oni najumorniji, a bend je zdušno svirao domaće i strane hitove. 



U tri ujutro zbilo se tradicionalno bacanje vjenčanog buketa koji je uhvatila kuma Ana Radišić. Tada je Lea otpjevala Severinin hit ‘Prijateljice’, zbog čega je potekla i koja suza. Ni pjevačica Pamela Ramljak nije odoljela atmosferi pa se prihvatila mikrofona suvereno otpjevavši nekoliko evergreena. Sjajno raspoloženje ponovno je ponijelo Zoricu Kon-džu, kojoj se suprug Joško Banov pridružio za klavirom, a poseban dojam ostavila je moćnom izvedbom klasika ‘Singing that rock‘n’roll’. Osim toga, pjevala je svoje nezaboravne pjesme ‘S tobom postala sam žena’, ‘Zar je voljeti grijeh’, ‘Ima jedan svijet’, što je izazvalo ovacije. Raspjevanu večer koja je trajala do jutra začinili su glazbenik Hrvoje Prskalo iz grupe Bang Bang, sugestivno otpjevavši hitove ‘Budi ponosan’, ‘Teške boje’ i druge, Zoran Badurina, frontmen riječkog benda Jonathan, i Lara Antić Prskalo iz Bang Banga sjajno otpjevavši klasik Josipe Lisac ‘O jednoj mladosti’.

- Definitivno najemotivniji trenutak na vjenčanju, osim izmjene bračnih zavjeta, bio je prvi ples kojim nas je počastila dugogodišnja obiteljska prijateljica i meni najdraža diva naše glazbene scene Zorica Kondža uz klavirsku pratnju supruga Joška Banova. Također je dirljiv bio trenutak u kojem su potekle suze radosnice kad sam sa svojim curama na podiju zagrljena pjevala himnu svih prijateljica, pjesmu ‘Prija-te-ljice’. Andrej i ja sretni smo jer nam svi uzvanici kažu da im je to bila najljepša svadba - rekla nam je Lea koja je uoči vjenčanja objavila pjesmu ‘Sanjam te’ koju je posvetila svom suprugu.

Fotografije: Robert Gašpert