Svi jedva čekamo dane koje ćemo provesti izležavajući se na plažama i uživajući u najljepšim čarima ljeta, no ti opuštajući dani zahtjevaju dobru pripremu da bi zaista prošli bez stresa, opeklina i drugih 'ljetnih tegoba'. Domaće poznate dame ovog su svjesne pa se za godišnji odmor vole na vrijeme organizirati, a na plažu ponijeti sve što im je potrebno za nesmetano opuštanje i uživanje, osobito ako im društvo prave djeca na koju treba posebno paziti i udovoljiti njihovih malenim, ali čestim željama. Upravo zato, na plažu nikada ne idu bez torbe pune svega i svačega, a što se u njima može naći za Story.hr otkrivaju Lejla Filipović, Lana Pavić i Ana Gruica.

Bivša manekenka, a današnja poduzetnica Lejla Filipović prije odlaska na plažu torbu napuni uglavnom osnovnim potrepštinama: 'Obavezno nosim ručnik i nekoliko kupaćih kostima jer se presvlačim nakon svakog izlaska iz mora. Također, na plažu ne idem bez Filorga UV bronze mist 50 za lice i tijelo, termalne vode za lice, spreja sa zaštitnim faktorom za kosu, balzama za usne sa zaštitnim faktorom, naočala i boce vode', kaže Lejla. Osim stvari za sebe, Lejla u torbi ima i dječje potrepšitne, a one se mijenjaju ovisno o željama i potrebama, ali i uzrastu.

Sličan sadržaj torbe za plažu ima i glumica Ana Gruica. 'Odlazak na plažu ne ide bez La Roche Posay 50+ kreme za lice sa zaštitnim faktorom i to otkad sam shvatila da koža pamti, osobito lice i dekolte. Osim toga, sa sobom uvijek imam i ručnik, dupli kupaći kostim, a obično se radi o običnim trokutićima, a ne o onim skupim i markiranima. Također, obavezan je i punjač za mobitel kako Instagram priče ne bi patile', priča kroz smijeh Splićanka koja će ovoga ljeta sigurno mamiti mnoge poglede na plaži zahvaljujući zavidnoj liniji.

A post shared by Ana Gruica (@anagruica) on

Kod HRT-ove voditeljice Lane Pavić u torbi za plažu prednost ima jedna stvar. 'Kako sam vrlo oprezna s izlaganjem suncu, u mojoj torbi za plažu na prvom su mjestu kreme. Obavezne su kreme s mineralnim zaštitnim faktorima 50 za djecu i odrasle te Riblja krema hrvatske proizvodnje Žana kozmetika', otkriva Lana koja je nedavno rodila sina Marka Aurelija kojem će ovo biti prvo ljetovanje u životu.

Kako osim malenog ima još dvoje djece, većinu mjesta u njezinoj torbi zauzimaju upravo stvari za njih. 'Uz troje djece u torbi više nema mjesta za novine i knjige, ali ako klinci zaspu na mobitelu imam instaliranu Kindle aplikaciju pa su mi sve knjige na dohvat ruke. Obavezna je i boca vode te vlažne maramice, napuhanci za dječju igru i par laganih platnenih tetra pelena univerzalne namjene', objašnjava novinarka.

Kako bi uštedjela mjesto i sa sobom 'teglila' što manje stvari, Lana je našla rješenje kada su u pitanju ručnici: 'Uz sve nabrojeno nemam mjesta za ručnike pa obično idem na hotelske plaže na kojima je u cijeni ulaza uračunat ručnik. Osim što time olakšavam torbu, na taj način nemam kasnije brige oko pranja i sušenja ručnika.'