Iako je film snimljen prije čak 22 godine, o jednoj sceni i dalje se priča. Najkontroverzniji isječak iz filma 'Titanic', snimljenog 1997. godine, itekako je trenutak u kojem Jack kojeg je utjelovio tada mladi Leonardo DiCaprio, umire. O sceni zbog koje su mnogi plakali, napokon je progovorio 44-godišnji glumac.

Iako su svi očekivali da će miljenik publike ispričati detalje spomenutog trenutka, na pitanje novinara 'mtvnewsa', Leo je sa smješkom rekao kako nema komentara. Baš kao i ostatak javnosti, glumčev odgovor zanimao je i njegove kolege, 55-godišnjeg glumca Brada Pitta i 29-godišnju glumicu Margot Robbie, koji su također bili dio spomenutog intervjua. 'Sjećam se da sam plakala kao djevojčica na tu scenu. To je najkontroverznija scena moderne kinematografije', rekla je glumica i pitala Leonarda jel ikada zatražio da se naprave veća vrata, kako njegov lik ne bi preminuo. Na sve to nadovezao se i Brad, pitajući zvijezdu 'Titanica': 'Mogao si stati na ta vrata, jesam li u pravu?', na što je Leonardo, smijući se, rekao da nema komentara. 

Podsjetimo, u spomenutoj sceni koja je razljutila obožavatelje Leonarda, ali i cijelog filma 'Titanic', Jack nakon spašavanja voljene Rose, umire u hladnom oceanu. Njihova ljubavna priča i danas se smatra jednom od najljepše ispričanih, unatoč tome što završava tragedijom. Iako je redatelj filma, danas 64-godišnji James Camerom, nekoliko puta pokušao nagađanjima stati na kraj, obožavatelji su na raznorazne načine pokušali dokazati da su oboje mogli stati i preživjeti. Upravo to je svojevremeno priznala i glumica koja je utjelovila lik djevojke Rose, danas 43-godišnja Kate Winslet. 'Mislim da smo oboje mogli stati i spasiti se', priznala je glumica u showu Jimmyja Kimmela.