Uspješne hrvatske sportašice, 32-godišnje taekwondoistice, sestre Lucija i Ana Zaninović najtoplije razdoblje u godini provode uživajući u sunčanom vremenu. Danas ljeto provode drugačije nego prije, jer su postale majke prije dvije godine i to u razmaku od samo mjesec dana. Prvo je Lucija rodila sina Ervina u studenom 2017. godine, a onda je Ana rodila Tomu. Planiraju li naredne mjesece boraviti u Hrvatskoj, kako izgleda klasičan dan obitelji Zaninović u rodnom Splitu i koliko im je ljetovanje drugačije sada kad imaju djecu, Lucija je otkrila za Story.hr.

'Mislim da će sestra putovati u Italiju, u Firencu i Toskanu. Suprug Nal i ja još nismo planirali nikakvo putovanje. Najviše ćemo putovati po našoj obali. Ići ćemo na Hvar, Brač. Većinu vremena ćemo, naravno, provesti u Splitu', rekla je Lucija. Raspričala se i o tome kako provode ljetne dane u rodnom gradu: 'Uvijek je veselo. Ujutro ili ja odem kod Ane, ili ona dođe do mene da se dečki malo igraju. Nakon toga idemo na more, na plažu. Ponekad ih odvedemo u igraonicu. Onda odemo na ručak, a poslije toga se vraćamo na plažu. Uglavnom se sve vrti oko djece. Nekada ako stignemo odemo navečer još negdje prošetati'.

Odala nam je i koliko su im sada ljetni mjeseci drugačiji, za razliku od prije nekoliko godina, kada nisu imale majčinskih obaveza. 'Ljetovanje nam se dosta promijenilo sad kada imamo djecu. Teško nam je uopće zamisliti kako je to prije izgledalo. Sada stalno negdje trčimo, klinci su stalno aktivni. Mi nemamo vremena ni otići promijeniti badić, ni sunčati se. Dečki 'su živi', sve ih zanima, svuda bi išli. Odmorimo se tek kada ih preuzmu baka i djed, e onda se možemo malo i odmoriti', ispričala je. Sestrama je najdraže provoditi zajedničko vrijeme upravo u Splitu. 'Najviše budemo kod bake i djeda. Tamo nam je sve nekako na ruku', rekla je Lucija. 

Za kraj nam je otkrila i da njihovi sinovi, jednoipolgodišnji Toma i Ervin, obožavaju provoditi vrijeme zajedno i uvijek se lijepo zabavljaju. 'Super se slažu. Karakterno su nam jako slični. Ana je uvijek bila nekako mirnija, a ja sam joj suprotnost i takvi su i oni. Stalno su zajedno, razumiju jedan drugoga. Nekada se posvađaju oko igračaka, klasično dječje. Ali stvarno se odlično slažu, kao da su braća', otkrila nam je vedra sportašica. 

Niz uspjeha u profesionalnom životu, Lucija i Ana su upotpunile uspjesima na privatnom planu. Podsjetimo, obje su se udale 2017. godine. Lucija je uplovila u braču luku s poduzetnikom Nalom Kuzmanićem, a Anino je srce osvojio ekonomist Duje Đapić.