Ljeto 2018. mnogima će ostati u posebnoj uspomeni, a tu nije iznimka i 27-godišnji kazališni, televizijski i filmski glumac Lujo Kunčević. U našem se razgovoru najprije prisjetio povijesnog srebrnog uspjeha Vatrenih na SP-u u Rusiji, zatim smo razgovarali i o radu na novom filmu u kojem igra s holivudskom zvijezdom Armandom Assanteom, ali i o ljubavi.

Naime, Lujo je prekinuo s Ivanom Mišurom, bivšom Miss Universe s kojom je bio u vezi godinu i pol. 'Ostali smo u prijateljskim odnosima', istaknuo je talentirani glumac o čijem se prekidu s lijepom Zagrepčankom govorilo još u siječnju ove godine, no Lujo je te glasine demantirao za Story.

Da je s odnosom atraktivnog para sve u redu, činilo se i početkom travnja kad je mladi glumac na zagrebačkoj sceni u Frankopanskoj 22, zajedno s kolegama Rokom Sikavicom, Kim Končar, Ognjenom Milovanovićem, Lucijom Dujmović, Jakovom Jozićem i Elizabetom Brodić izveo diplomski rad, odnosno kazališni komad ‘Mučenik’ suvremenog austrijskog pisca Mariusa von Mayenburga. Tada su mlade umjetnike došli podržati redatelj Bobo Jelčić, glumci Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Marinković i Robert Kurbaša te njihovi profesori, a Lujina mama Biserka Ipša i djevojka Ivana Mišura bile su mu najdraža ženska potpora te večeri.

'I mama i Ivana bile su jako ponosne. Ivana je kao i inače bila uz mene, puna razumijevanja za tremu i stres prije premijere', rekao nam je Lujo tada.

Ipak, mjesec dana poslije poznati se par prijateljski razišao, ali zauvijek će im ostati uspomene na lijepe trenutke. Zaljubili su se početkom studenoga 2016., kad ih je snimio i naš fotograf u šetnji zagrebačkim Cvjetnim trgom.

'Družimo se, među nama se nešto lijepo događa', neodređeno nam je odgovorio, no vrlo se brzo pokazalo da uživa u ljubavi s plavookom ekonomisticom. Tako su prošlo ljeto proveli nezaboravne trenutke u Dubrovniku dok se Kunčević pripremao za ulogu u predstavi ‘Glembajevi’, koja je premijerno prikazana na Dubrovačkim ljetnim igrama. Tada nam je pričao i o svojoj dragoj.

'Stvari koje me kod Ivane iznova oduševljavaju najčešće su jednostavne. Dovoljno se poznajemo da više nema većih iznenađenja, barem za sada. Od razgovora do kasnih sati uz čašu vina, jednostavnih trenutaka kad se smijemo, ispijanja jutarnje kave, njezine slatke zbunjenosti nakon buđenja, kao i inteligentnih manevara kad se svađamo. Sve me to ponovno podsjeti zašto volim baš Ivanu', istaknuo je.

Ono što zvijezdu serijala ‘Zlatni dvori’ trenutačno jako veseli jest film Dominika i Jakova Sedlara čije je snimanje nedavno završilo, a u kojem ima izazovnu ulogu.

'Riječ je o filmu ‘The Match’ u kojem igram logoraša Thomasza, a priča govori o nogometu kao timskoj igri i to miješanjem prošlosti i sadašnjosti. Glavni lik tumači Andrej Dojkić, a riječ je o slavnom mađarskom nogometašu (priča je nastala prema istinitom događaju) koji u kampu ima zadatak organizirati tim koji će igrati protiv elitne nacističke nogometne momčadi na Hitlerov rođendan. Time je glavni junak spasio neke živote', priča nam Lujo kojem je 21 dan snimanja protekao u ugodnom i prijateljskom ozračju.

Vjeruje da će ta filmska priča biti zanimljiva mnogima, pogotovo što, osim domaćih snaga poput Nikše Kušelja, u njoj igraju i međunarodna imena - Caspar Phillipson, Armand Assante, Milton Welsh, Robert Maaser, Filip Tallhamn, Andrea Zirio, Philippe Reinhardt...Glazbenu temu pjeva Inva Mula, a svira Mischa Maisky.

Glumac nam je ispričao i jednu zanimljivost - hrvatski nogometni reprezentativci Dejan Lovren i Mateo Kovačić igraju nacističke oficire koji Dojkića na početku filma izazovu na tehniciranje loptom.

'Odmarat ću se do početka rujna, uživati u gledanju predstava, sunčanju i kupanju. U rujnu me u Zagrebu čeka dječja predstava, te još dva kazališna projekta, kao i snimanje novog filma, ali o tome još ne mogu govoriti. Iako sam odigrao diplomsku predstavu, čeka me obrana diplomskog rada. A kad je riječ o ljubavnom statusu, slobodan sam', zaključio je zgodni Lujo.

Foto: arhiva Story.hr i Fran Hitrec