U sinoćnjem četverosatnom spektakl, jedan od najiščekivanijih trenutaka je bio pojavljivanje kraljice popa, 60-godišnje Madonne, pred publiku, kao i njezine dvije izvedbe. Nešto sitno prije ponoći, sa svojom vojskom plesača stala je na pozornicu arene u Tel Avivu i izvela megahit koji se nikada neće prestati pjevati, 'Like a Prayer', a potom i novi singl 'Future', s nadolazećeg albuma 'Madame X'. No, iako je to po mnogima bio, odnosno trebao biti, 'highlight' večeri, ova glazbena ikona je razočarala i najveće fanove.

'Like a Prayer' je izvela povodom 30. obljetnice njezine objave, a s njom je na pozornici bio i zbor od 35 članova. Uzbuđenje oko dugoiščekivanog nastupa mnogima je brzo splasnulo jer se odmah vidjelo da je Madonna poprilično 'falšala'. Izvodivši drugu pjesmu, vrlo dobro se moglo čuti kako joj je cijelo vrijeme drhtao glas. Osim što su brojni ostali razočarani izvedbama, Eurosong niti ove godine nije mogao proći bez političkih skandala.

Madonnino sudjelovanje izazvalo je i niz prosvjeda, no 60-godišnja glazbena ikona je prije natjecanja rekla: 'Nikad neću odustati od glazbe da bih zadovoljila nečije politikantske motive, niti ću prestati govoriti protiv povreda ljudskih prava gdje god da su te povrede počinjene'. I u samom razgovoru s voditeljem prije nastupa, nekoliko puta je ponovila da 'glazba spaja ljude' pa je iskoristila trenutak pred oko 200 milijuna gledatelja. Naime, ono što je šokiralo mnoge je to da su njezinih dvoje plesača izašli na pozornicu u kostimima ukrašenim izraelskim i palestinskim zastavama. Po završetku najvećeg glazbenog natjecanja, i samo organizatori Eurosonga su se vrlo brzo oglasili zbog ovog događaja. 'Taj dio nastupa nije bio na probi. Eurosong je nepolitičko događanje i Madonni je to dano do znanja', poručili su.

Inače, glasine su kako je zaradila vrtoglavih šesti i pol milijuna kuna samo za nekoliko minuta pjevanja. Danas društvene mreže 'gore' zbog velike razočaranosti nekvalitetnog nastupa kraljice popa i skandala sa zastavama.