Novinarka i poduzetnica, 28-godišnja Maja Lena Lopatny, gotovo potpuno se povukla iz javnog života i posvetila karijeri, ali bez obzira na to što je rijetko vidimo na javnim događanjima, Maja Lena redovito plijeni pažnju svojim besprijekornim izgledom i brojnim putovanjima kojima se pohvali putem društvenih mreža. Tako je ovaj put zgodna Maja Lena posjetila Budimpeštu, a koliko joj se svidjelo, s kime voli putovati te kako izgledaju njezina putovanja s majkom Mijom Begović, otkrila je za Story.hr.

'Budimpeštu sam posjetila privatno. Nikada još nisam bila, a moji korijeni su upravo iz Mađarske. Naime, Lopatny je mađarsko prezime te sam se zbog toga što je upravo počela sezona na Korčuli, odlučila malo odmoriti prije početka i napuniti baterije', počela nam je pričati te otkrila što joj se najviše svidjelo.

'Moram priznati kako sam zaista impresionirana. Budimpešta je u potpunosti opravdala titulu 'Pariz istoka'. Od Fisherman's Bastiona, do njihovog parlamenta, Bazilike Sv. Stjepana preko Budimskog dvorca, New York Caffea i naravno, divnog Chain Bridgea. Sve me je očaralo', uzbuđeno govori te ističe kako ne može pronaći zamjerku tom gradu osim toga što smatra da bi Mađari mogli malo poraditi na svom engleskom jeziku kako bi se bolje sporazumijevali s turistima.

Ova PR i event Managerica HTP Korčule inače slobodno vrijeme voli iskoristiti za putovanja, barem na nekoliko dana, a govori nam kako obožava putovati s dragim ljudima jer je uz njih svaki trenutak nezaboravan. Tako je i mađarsku prijestolnicu posjetila sa svojim društvom, a nerijetko 'ukrade' pokoji slobodan dan kako bi i sa svojom majkom, 56-godišnjom glumicom Mijom Begović, otišla u novu avanturu. 

'Nas dvije često idemo negdje, ali to su više spontana nego planirana putovanja. U posljednje vrijeme najviše s mamom putujem u sklopu njezine turneje s monodramom 'Sve što sam prešutjela' pa tako dosta vremena provodimo zajedno. Volim putovati s njom jer su naša zajednička putovanja puna smijeha, dobre hrane i naših 'ćakula', kako mi to u Dalmaciji kažemo', priča. 

Kada smo kod dobre hrane, nismo mogli ne pitati ovu 28-godišnjakinju je li probala mađarske delicije. 'Jesam! Baš smo tražili restorane koji poslužuju tradicionalna jela kao što je njihov tradicionalni gulaš. I vina su mi se jako svidjela. Posebno bih istaknula restoran Aszu gdje su tradicionalna mađarska jela pripremljena na moderan način', prisjeća se.

Kako je već spomenula, njezin posao tek kreće te će dom za Maju Lenu sljedećih šest mjeseci biti upravo na Korčuli. No, ističe nam kada sezona završi da bi željela posjetiti neku egzotičnu destinaciju.