Popisu uspješnih glumačkih obitelji u Hrvatskoj odnedavno možemo pribrojiti i Mirelu Videk Hranjec te Matea Videka, brata i sestru iz Bedekovčine koji polako, ali sigurno, osvajaju domaću kulturnu scenu. Ona briljira na daskama zagrebačkog Satiričkog kazališta Kerempuh, gdje je nedavno imala premijeru kabareta ‘Preko veze’, a on se osim brojnim izvedbama u matičnom kazalištu ZKM može pohvaliti i voditeljskom ulogom u HRT-ovoj emisiji ‘Kultura s nogu’. Glumačku tradiciju u njihovoj obitelji počela je starija Mirela, koja je već u osnovnoj školi krenula u dramsku grupu. 

- Odrastanje u maloj sredini je specifično. Kako sam bila poprilično zatvorena, često sam dane provodila pred televizorom. Posuđivala sam filmove u videoteci, mislim da sam pogledala sve što su imali. Tada su se na HRT-u prikazivali i stari filmovi, crno-bijeli, vesterni, mju­zikli..., sve sam pratila. I tako se rodila ljubav prema glumi. Počelo je, kako to ide u manjim sredinama, dramskom grupom u osnovnoj pa u srednjoj školi. U Zaboku, gdje sam pohađala gimnaziju, išla sam u dramsku udrugu Gokul, pa u ZKM, na privatne poduke... - govori 31-godišnja glumica.

- Bila sam u prvom razredu srednje škole kad me mama vozila kući i upitala želim li stvarno na glumu te savjetovala da još promislim o svemu. No kad nešto odlučim, to je to. Tata nas je možda više podržavao, a mama je s vremenom prihvatila naš izbor i sad je sretna - objašnjava Mirela, čijim je stopama krenuo i pet godina mlađi brat, inače glavni zabavljač u obitelji. Osim prezimena, krvi i profesije, dijele i horoskopski znak Jarac te iste karakterne crte - radoholičari, samokritični, uporni, tvrdoglavi. 

- Kad si klinac, ne znaš što znači profesionalno se baviti umjetnosti. Radiš to iz poriva, zadovoljstva, zabave. Oduvijek mi je bilo privlačno scensko izražavanje. Išao sam u glazbenu školu, svirao klavir, privlačila me scena, da me ljudi slušaju... U jednom trenutku bio sam na raskrižju jer nisam znao bih li upisao glazbenu ili glumačku akademiju, ali Mirela je ucrtala put pa mi je bilo lakše - ističe Mateo koji je također u osnovnoj i srednjoj školi pohađao dramsku grupu, a poslije, kao i sestra, diplomirao na Aka­demiji dramske umjetnosti u Zagrebu.

Na trećoj godini studija glume postao je član europskog kazališnog masterclassa École des maitres, a na završnoj godini otišao je na stručno usavršavanje u Englesku, točnije u Leeds. U samo nekoliko godina oboje su ostvarili zamijećene uloge - on u predstavama ‘Proba orkestra’, ‘Huddersfield’ i ‘Pansion Eden’ te ‘Bajka o Žar ptici’ u režiji Ivice Boban, za koju je nominiran za Nagradu hrvatskoga glumišta, a ona u predstavama ‘Blue Moon’, ‘Murlin Murlo’ u režiji Borisa Svrtana za koju je nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta, ‘This Casting’ za koju je ponovno nominirana za Nagradu hrvatskoga glumišta, ali i osvojila nagrade Mala liska i Velika liska na 12. međunarodnom festivalu komedije Mostarska liska. Publika je s oduševljenjem dočekala i njezin posljednji projekt ‘Preko veze’ Ivana Lea Leme, koprodukciju Kerempuha i Kazališta Moruzgva. 

- Priča prati život četiri žene koje se zateknu zajedno u vrijeme dočeka naših zlatnih nogometaša. Svaka priča svoju životnu priču - Sinjanka čistačica, Dubrovčanka glumica, Siščanka ravnateljica kazališta i gradonačelnica Zagreba iz Splita. Ima ironije, kokaina, prostitucije... Us­kočila sam u postav mjesec dana kasnije kao alternacija Ani Maras Harmander. Divna uloga - kaže Mirela kojoj je ipak najvažnija uloga ona majčinska. 

Prije tri i pol godine ona i suprug Luka, softveraš u kojeg se zaljubila prije deset godina, postali su roditelji dječaka Lava koji već pokazuje sklonost umjetnosti. 

- Pokazuje veliku ljubav prema plesu pa sam ga upisala na ritmiku. I prema glumi, ima fine ekspresije i vokabular. Ima talenta, ali ne mislim ga usmjeravati. To je njegov put - objašnjava. 

Za razliku od nje, Mateo još uživa u samačkom životu, a energiju je usmjerio na karijeru. 
- U svibnju me čeka još jedna premijera predstave koju režira Filip Nola. I televizijska voditeljska uloga ispala je spontano i zanimljivo, drukčije iskustvo. Možda bi netko rekao da ima veze s glumačkim poslom, ali stvarno nema. Emisija se emitira uživo i obuhvaća kulturu kao cjelinu, ne samo kazalište. Velik je izazov, uzbudljivo je, odlična je škola, super ekipa, baš me veseli - kaže Mateo i priznaje da je jedino što sada želi slobodno ljeto, što već dugo nije imao.

Make up i kosa salon Vikler i ruž, prostor Caffe bar Tik Tak