Otkako se pojavio na domaćem glumačkom nebu, ponajprije u gledanoj televizijskoj seriji ‘Zlatni dvori’, zgodni 27-godišnji glumac Lujo Kunčević nije prošao nezamijećeno, posebice kod ljepšeg spola. Tako se posljednjih nekoliko godina prati i njegov ljubavni život koji šarmantni Zag­repčanin, kada bismo ga pitali o tome, nikad nije skrivao. Tako je bilo i ljetos, kad smo doznali da je u kolovozu počeo romansu sa zgodnom 19-godišnjom studenticom fizioterapije Petrom Reškovac.

Tada nam je otkrio da mu je otrcano i patetično reći da mu se kod Petre svidjelo ono nešto, ali uistinu je bilo tako. Ipak, njihova romansa nije dugo potrajala, što nam je glumac ekskluzivno potvrdio:

- S Petrom sam prekinuo još jesenas. Bila je to intenzivna, ali kratka romansa jer smo oboje zaključili da jednostavno ne ide. Znam da je to klišej, ali stvarno je bilo tako. Kad se Petra početkom ljeta doselila u Zagreb, zajedno smo joj pronašli stan, samo dvije kuće od moje. Sad smo i susjedi. Vidimo se tu i tamo, normalno se pozdravimo i popričamo - priznaje Lujo, a na pitanje što o njegovim djevojkama posljednjih nekoliko godina kaže mama Biserka Ipša, cijenjena glumica, smijući se kaže:

- Prozvali ste me velikim zavodnikom, a zapravo uopće nije tako. Prije nekoliko kratkih veza u posljednje vrijeme, bio sam u dvogodišnjoj vezi s Ivanom Mišurom. No istina je da me majka često pita kad ću se smiriti. I zna se požaliti da ne može upamtiti sva imena mojih djevojaka pa je odlučila da će odsad svaku zvati - srećo, sunce ili dušo. Na to joj odgovorim da nije problem u mom ‘čestom’ mijenjanju cura, nego u njezinim godinama. Onda me počne naganjati po kući - smijući se govori umjetnik iza kojeg je nekoliko zamijećenih uloga, a jedna od njih je i u predstavi ‘Ne plaćamo, ne plaćamo!’ u dubrovačkom kazalištu Marina Držića. Riječ je o komadu koji je režirao njegov otac Ivica Kunčević i njime je obilježio 50 godina umjetničkog rada.

- To je bila moja prva suradnja s ocem. Na probama ponašao se prema meni vrlo profesionalno i ozbiljno, no kada bismo izišli iz kazališta, prvo bi me pitao: “Što si jeo danas?” Uglavnom, tekst predstave je aktualan i sjajan. Riječ je o društvenoj satiri, tragikomičnom komadu s osvrtom na današnje stanje u društvu. Dario Fo, inače izvrstan pisac i nobelovac, napisao je, pazite sad, dvosatnu komediju o bijedi i siromaštvu. Moto priče glasi - preživjeti uz smijeh jedina nam je nada. Naime, u današnjem društvu, kada se političari više i ne trude sakriti da su kriminalci i potpuno nesposobni, ostaje nam samo da se smijemo jer u suprotnom bi to značilo ili plakati, ili podizati barikade. Iako ni barikade ne zvuče kao loša ideja - ne libi se iskazati svoj stav. 

Lujo se posebno veseli jesenskoj premijeri filma ‘The Match’ u režiji Jakova i Dominika Sedlara u kojem glumi s proslavljenim Armandom Assanteom. Osim toga, nedavno je snimio i domaći videospot u kojem se sjajno snašao.

- Nakon premijere predstave ‘Ne plaćamo, ne plaćamo!’, pozvali su me iz benda Ljubavnici da im glumim u spotu. Dečki su stvarno legende, za njih imam samo riječi hvale, a još su mi priuštili ljubavne scene s Playboyevom zečicom iz Slovenije Anjom Jenko. Na kraju su mi i platili za to - ispričao je omiljeni glumac mlađih generacija. 

Za kraj nam je prišapnuo da ga vesele neki internacionalni projekti o kojima još ne može govoriti te da trenutačno nije zaljubljen ni u vezi, ali je otvoren za emocije.