Malena Pavla, kći Mare Bratoš i Nikše Kušelja, nedavno je primila prvi sveti sakrament. Ponosni roditelji sredinom kolovoza krstili su kćer u, kako doznajemo, crkvi Sv. Nikole u Cavtatu, a za kumove su odabrali Marinu dugogodišnju prijateljicu Janu i Nikšina brata Ivana. Naime, i Nikša i Mara rodom su iz Dubrovnika, odnosno Cavtata, i ondje svake godine provode ljetni odmor. Tamo žive članovi njihove šire obitelji koji su također bili na Pavlinu krštenju. Budući da su se uspješna fotografkinja i njezina kći već početkom ljeta zaputile na jug, a Nikša im se pridružio sredinom srpnja, nakon što je završio sve poslovne obaveze u matičnom kazalištu, zagrebačkom HNK, imali su dovoljno vremena za organizaciju krštenja. I za uživanje na moru, čega se nakon dugo vremena provedenog u Zagrebu itekako zažele.

U morskim radostima prvi je put uživala i njihova jedinica s kojom su redovito odlazili na kupanje, među ostalim i u uvalu Lapad, gdje smo ih nedavno snimili u šetnji. Iako nije željela davati izjave, Mara nam je kratko rekla da su još u Dubrovniku i da će ondje ostati nekoliko dana. Nakon toga vraćaju se u Zagreb, gdje počinje nova kazališna sezona. Nikša je od 2006. član Drame HNK, a Mara s tim kazalištem kao fotografkinja surađuje od 2014. godine. Budući da će Pavla početkom listopada proslaviti prvi rođendan, Marin rodiljski dopust bliži se kraju, iako je bila profesionalno aktivna i tijekom trudnoće, ali i nakon porođaja u zagrebačkoj Klinici za ženske bolesti i porode u Pet-rovoj ulici. Još u srpnju prošle godine u Dub-rovniku je predstavila izložbu ‘Treća serija autoaktova 2015.-16.’, a u prosincu je u zagrebačkoj Galeriji Greta otvorila izložbu ‘Ljubav i život žene’, ciklus fotografija u kojima bez uljepšavanja dokumentira vlastitu trudnoću. Iste te fotografije izložila je u lipnju u dubrovačkoj galeriji Otok u Art radionici Lazareti. A sad je spremna za nove poslovne pobjede. 

- Sviđa mi se jesen u Zagrebu, ima nešto zrelo, dobro i poticajno. Proljeće i jesen u Zag-rebu puno su mi bolji od zime, a ljeto pripada Dubrovniku, odnosno moru - rekao je Nikša jednom prilikom u razgovoru za časopis Storybook, a Mara je dodala: 

- Shvatila sam da mi je zima u Zagrebu draža od zime na moru. Ovdje je sve organizirano i podređeno tome da ti bude toplo, a dolje nije ništa. 

Unatoč tome, njihova ljubavna priča, koja traje već pet godina, počela je upravo na moru, točnije u njihovu rodnom gradu gdje su se davno upoznali. 

- Prvi smo put radili za Cosmopolitan, trebala si me fotkati jer sam imao intervju. Sjećam se da je bilo jako rano, bili smo u Dubrovniku i sunce još nije bilo izišlo. Negdje oko devet sati. Bila si pospana. Jako si nezgodna kada si pospana, a i dalje je tako. Imali smo snimanje na Stradunu i meni su fotke bile odlične. Možda je bilo malo previše profesionalno. Došla si i tap, tap, tap i bilo je gotovo. želio sam da potraje dulje. Mislim da je povod bio neki film na festivalu u Puli 2004. ili 2005. Drugi smo put radili na omotu mog albuma, to je snimanje bilo super. Taj put nisam ponovio istu pogrešku pa smo snimali poslijepodne. Napravili smo odlične fotografije i sve je bilo super. Samo, došla si u nekim šlapicama u kojima si bila spora i to mi baš nije bilo drago. Tada sam odlučio da ću te upozoriti na to kada sljedeći put budemo radili i reći ti da nosiš tenisice. Onda smo jednom imali dogovor da ćeš nositi tenisice ako s tobom odem na modnu reviju. Nije se dogodilo ni jedno ni drugo - prije nekoliko je godina u paralelnom intervjuu s Marom za Storybook otkrio 46-godišnji umjetnik. 

Njih su dvoje u početku bili samo prijatelji, a zaiskrilo je tek potkraj 2011., kada su došli na ideju da počnu izložbeni projekt ‘Ulica s imenom grada’. Tijekom trogodišnjih druženja i dokumentiranja preobrazbe zagrebačke Var-šavske ulice zbližili su se i počeli vezu. Nikšu se tako često moglo vidjeti na Marinim samostalnim izložbama, a Mara je bila uz njega na promociji njegove knjige ‘Fleur de sel’ i CD-a ‘Berači soli’ te na premijerama predstava u HNK, gdje je od 2006. član Drame. Ubrzo su počeli i živjeti zajedno, a prošle godine ostvarila im se i jedna od najvećih životnih želja - postali su roditelji. 

- Kada sam je prvi put ugledao i uzeo u naručje, osjećaj je bio neopisivo lijep - nakon rođenja kćeri otkrio je glumac koji je otada svoj život, kao i Dubrovkinja koja je na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu diplomirala filmsko i TV snimanje, podredio svom djetetu.