Glumica i majka troje djece, 37-godišnja Marijana Mikulić na svome Instagram storiju je objavila novi blog post. U njemu je progovorila o neželjenim komentarima nepoznatih žena koje susreće. Požalila se kako se često dogodi da joj nepoznate gospođe upućuju dobronamjerne savjete dok šeta s bebom. Marijana sa suprugom Josipom ima tri sina, devetogodišnjeg Ivana, petogodišnjeg Andriju i petomjesečnog Jakova. Za Story.hr smo je upitali koliko joj je stalo do tuđih mišljenja i gdje je nestala ženska solidarnost. 

'Tuđa mišljenja i savjeti oko stvari koje ih se ne tiču me više ne diraju. Ljudi si ponekad previše uzimaju za pravo. Ako su vas par puta vidjeli na malim ekranima misle da vas poznaju, ali nije to situacija samo s javnim osobama. Mislim da su se sve majke susrele s time da druge žene, majke, bilo nepoznate, bilo iz uže okoline, dijele savjete o stvarima u koje nisu upućene i to me i dalje iznenađuje', otkrila je Marijana. 

Marijana nam je rekla i što misli tko je gori u osuđivanju, žene ili muškarci: 'Mislim da se žene štite, drže zajedno i ne osuđuju samo ako su si baš dobre prijateljice. Žensko pleme je i dalje pleme, koje ne prihvaća lako one koje nisu dio tog plemena. Smatram da je izvan tog uskog kruga bliskih prijateljica, žena ženi i dalje vuk'.

'Uvijek sam imala više muških prijatelja koji se nisu ni usudili komentirati toliko kao što smo mi žene to radile. One koje su moje bliske prijateljice međusobno se uvijek štite i podržavaju, ali kada je riječ o nekoj drugoj koja nam nije bliska ne suzdržavamo se previše u komentiranju', iskrena je bila glumica. 

O osuđivanju je još priznala: 'Tisuću i jedan put mi se dogodi da osudim nekoga, gotovo bez razmišljanja. Trudim se ne raditi drugima ono što me i samu smeta te zato izbjegavam komentiranje, a ako me što i zasmeta većinom to zadržim za sebe. Posebno se trudim izbjegavati osuđivanje mama. Svaka mama radi onako kako je najbolje za nju i njenu bebu i svaka se naslušala i previše tuđih savjeta'. 

Marijana je zaključila da je ženska solidarnost ključ svega: 'U različitim fazama života se susretneš s različitim osobama koje ti u tome trenutku odgovaraju. To su žene s kojima imaš zajedničke interese i koje te razumiju bez osuđivanja i opravdavanja. Bitnije je imati takve žene oko sebe, nego očekivati da će svi odobravati tvoje odluke. Trenutno mi puno potpore pruža prijateljica Ana Majhenić Herceg koja je i sama majka, pa pričamo o dohrani beba, neprospavanim noćima i ostalim stvarima koje su nam u ovoj fazi života zajedničke'.