Još početkom svibnja počeo je 25-dnevni Izazov, projekt Ma­rija Mlinarića koji se održava četvrtu godinu, a potaknuo je velik broj ljudi da usvoje zdrave navike. Treninzi su besplatni i namijenjeni svim dobnim skupinama, od rekreativaca do aktivnih sportaša, a MM ekipi ove godine pridružio se i glazbenik Tony Ce­tinski. Uz treninge, motivaciju i zabavu, sudionicima će biti ponuđena i savjetovanja u vezi sa sportom, prehranom i zdravim navikama - jednom riječju, idealna prilika da steknete formu prije ljeta i da vam zdrav život postane svakodnevica. Ujedno ćete steći formu i za poznatu dm žensku utrku koja je na rasporedu 8. lipnja. 

Story: Već se neko vrijeme održavaju vaši tradicionalni treninzi na Jarunu. Mogu li se u tako kratkom razdoblju postići vidljivi rezultati? 

Rezultati su vidljivi već nakon tjedan dana, a variraju od 5 do 87 kilograma. Mnogima su naši treninzi iz temelja promijenili način života. Svake godine pridruži se velik broj novih ljudi, a još je veći broj onih koji se vraćaju - i to sretniji, zdraviji i zadovoljniji. Vidjeti takve rezultate zaista je kruna mog posla. 

Story: O kakvim je treninzima riječ?  

To su treninzi s vlastitim tijelom, kardio snažna izdržljivost, a namijenjeni su svim dobnim skupinama pa možete trenirati i s djecom ili roditeljima. Vlada posebna atmosfera, puna pozitive i međusobne motivacije. Trening ne smije biti mukotrpan, naporan i dosadan. Kroz zabavu, šalu i međusobnu motivaciju svaki naš trening završava sa smiješkom. Tu su i savjetovanja u vezi s prevencijom ozljeda, nutricionizmom i zdravim navikama. Vježbe se održavaju radnim danom do 7. lipnja u 19 sati na Jarunu pokraj Aquariusa. Svi su dobrodošli! 

Story: Spomenuli ste savjetovanja. Koja su najčešća pitanja? 

Ona koja se tiču motivacije. Najteži je prvi korak. Mi imamo rješenje, a to potvrđuju rezultati ovih gratis treninga na Jarunu i MM trening online Izazova. Jednostavno je. Treba biti uporan, ne odustajati i rezultati će svakako biti vidljivi.

Story: Na što treba pripaziti kada je o prehrani riječ? 

Pobornik sam treninga i kvalitetne hrane. Moj odgovor je u umjerenosti i raznolikosti. Savjesna prehrana i podrijetlo namirnica igraju važnu ulogu. Pokušavam koristiti proizvode koji su prirodni, bez umjetnih aroma i pojačivača okusa. Svaka je osoba drukčije građena i svatko ima svoj izvor energije. Suge­riram da svatko koristi ono što mu najviše odgovara. Dodatni izvor energije obično nađem u voću ili dm BIO müsli pločicama.