Mario Valentić, naš 38-godišnji fitness trener, promotor zdravog načina života i glumac, nikada nije skrivao svoju veliku ljubav i strast prema putovanjima. Njima je 'zarazio' i svog 10-godišnjeg sina Niku, a već se ovo proljeće odvažio i na put s malenim, jednogodišnjim sinčićem Noom. Danas smo Maria 'uhvatili' dok se spremao na put s obitelji za Kranjsku goru te je za Story.hr otkrio kako je putovati s djecom i dao nekoliko savjeta roditeljima koji se spremaju na godišnji odmor s mališanima.

'Ako su djeca naspavana i sita onda je dobro. Ako nisu dobro jela i ako su nervozna, onda može biti jako izazovno', počinje nam pričati i dodaje kako je važno odabrati način godišnjeg odmora koji odgovara i djeci i odraslima. 'Onda i ljetovanje i zimovanje, unatoč tome što ste s djecom, mogu biti vrlo lijepa i vrijedna uspomena', kaže te ističe da on nema posebnih priprema za putovanje.

'Pobrinemo se da je Noa sit i naspavan, kako sam već rekao, to je najbitnije. Kao i to da mu ponesemo dovoljno robe i hrane', govori i otkriva nam koje planove ima za večeras. 'Svi ćemo spavati u šatoru, negdje u prirodi', s osmijehom na licu ističe i ne krije uzbuđenje što će s jednogodišnjakom provesti noć 'na divljaka', kako kaže.

S obzirom na to da Mario preferira odlaske u prirodu, na more, planine i gore, morali smo pitati kamo će se uputiti ovo ljeto. 'Ove godine ćemo Niko i ja biti na planini za vrijeme vrućina. Mora je za sada bilo dosta u predsezoni, a bit će opet u postsezoni. Planiramo otići na jezero ili planinu možda čak i biciklom. Niku učim pravilnom disanju, meditaciji pa ću tako i Nou kada malo naraste. Bez HealthyFit-a ne idemo ni na godišnji', rekao je te dao koristan savjet roditeljima koji se spremaju sjesti u automobil na dužu vožnju s dječicom. 

'Mislim da je dobro u putovanje do destinacije uklopiti odmore ili čak i male izlete tako da vožnja prođe kroz zabavu i da dijete što manje doživi samo putovanje, već da misli kako je na izletima', zaključuje.