U ponedjeljak 9. travnja započela je akcija promoviranja zdravog i aktivnog načina života, pod nazivom 'Uz Pablo budi fit & that's it' koju je osmislio Mario Valentić. Riječ je o besplatnim treninzima za 70 građana, koji će kroz dva mjeseca vježbati u fitness centru XXL, tri puta na tjedan prema Healthy&Fit programu s Marijevim potpisom. Stoga je upravo on i zaštitno lice cijele ove priče, u kojoj će s građanima odabranim nagradnim natječajem, vježbati još i treneri Ana Matejak i Mirna Fajdetić.  


"Prijavilo se više od tisuću ljudi te je odabrano njih 70 koji će imati priliku sudjelovati na 25 besplatnih treninga koje sam osmislio. Na jednom treningu fokus će biti na mobilnosti i snazi, na drugom ćemo raditi kardio vježbe te one za snažnu izdržljivost, a treći će biti koncipiran kroz razne igre, natjecanja i sl. Sve će se moći pratiti na društvenim mrežama ljekarni Pablo, a cilj nam je ljudima pokazati kako vježbanje integrirati u svakodnevicu da bi im tijelo optimalno funkcioniralo. Svi oni dobili su i opće prehrambene smjernice od nutricionista, jer jako je važno i kako će se ponašati i izvan teretane. Stoga će i njihov napredak biti sjajan pokazatelj da je ovo pravi put do zdravlja", kazao nam je poznati trener i promotor zdravog života Mario Valentić, koji je jučer s kolegama odradio prvi trening sa sudionicima ove javno zdravstvene akcije. 


Mario nam je kazao i kako će sudionike podijeliti prema stupnju njihove tjelesne spreme te da će svakako osim u prostorima XXL-a vježbati i vani na svježem zraku. A ono što njega samoga očekuje u jeku ove cijele akcije, jest jedan poseban događaj. Naime, u narednih deset dana on i partnerica Ljiljana Mikić postat će roditelji dječaka. I dok će o zdravim navikama koje promovira i sportu rado pričati i otkriti moge zanimljive stvari koje je s godinama bavljenja tim poslom naučio te na taj način motivirati onoga kome se obraća na aktivan i zdrav život, kad je o njegovu privatnu životu riječ, nerado će ga komentirati. Ipak, potvrdio nam je da on i Ljiljana već znaju ime koje će nadjenuti sinu. "Da, smislili smo ime", te dodao: "Niko je jako sretan i svi se veselimo!". 

Podsjetimo, Mario iz prvoga braka, s voditeljicom Mirnom Maras Batinić ima uskoro devetogodišnjeg sina Niku. Više od dvije godine u vezi je s Ljiljanom koja će uskoro na svijet donijeti svoje te njihovo prvo zajedničko dijete.