Nakon što nas je zahvatila plesna groznica zbog spektakularnog showa Nove TV ‘Ples sa zvijezdama’, u kojem se poznata lica bore za naklonost žirija i publike, gledatelje su zaintrigirali i neki sudionici iz sjene. Jedan od njih je i Marko Mrkić, 27-godišnji plesač, student ekonomije, bloger i plesni partner četrnaest godina starijoj Viktoriji Rađi s kojom uvjerljivo gazi prema završnici. Simpatični Zagrepčanin samo za Story podijelio je iskustvo iz ‘Plesa’, pričao o odnosu s talentiranom partnericom, kao i njezinim suprugom, legendarnim košarkašem Dinom Rađom, karijeri te otkrio pojedinosti ljubavne priče sa zgodnom Koprivničankom Anteom Franjić.

- Kad su nazvali iz produkcije Nove TV nas koji smo dugo u plesu, nije bilo dileme hoćemo li nastupati. Jedini je problem bio proći tri teške audicije. Zanimljivo, kada su me prvi put nazvali, mislio sam da me netko zafrkava. Računao sam da je emisija već isfurana na HRT-u nekoliko sezona, a tek kada sam se čuo s drugim kolegama, shvatio sam da nije šala. Na audiciji je bilo puno plesača i baš je bila borba za ulazak u showu. To je golema promocija, pogotovo mojoj plesnoj školici ‘Lijeva i desna’ - govori Marko koji se plesom počeo baviti dosta kasno, kao 15-godišnjak. Objasnio nam je i zašto.

- Počeo sam plesati kad sam stekao samopouzdanje i shvatio da to nije feminiziran sport, da plešeš sa ženom i da uvijek mora biti onaj muževni dio para. Kad si klinac, nerijetko dobiješ otrovne strelice da je ples rezerviran za gay muškarce, ali kad sam shvatio da nije, više me nije bilo briga tko što misli. Otišao sam na tečaj, zaljubio se u plesni pokret i počeo trenirati svaki dan, i tako deset godina. Potom su počeli turniri i više nisam imao problem s nanošenjem pudera, zalizanom kosom, kostimima - iskren je Marko koji je zabilježio lijepe uspjehe u plesnoj karijeri.

- Bio sam u reprezentaciji standardnih i latinoameričkih plesova, osvojio treće mjesto na državnom prvenstvu i sudjelovao na europskom prvenstvu u latinoameričkim plesovima. To je veliko postignuće jer samo jedan par iz jedne zemlje ide na europsko prvenstvo. Bilo je to u Italiji i osvojili smo četrdeseto mjesto od pedeset parova. To je bilo odlično, pogotovo što Hrvatska nije baš pozicionirana na plesnoj mapi svijeta. Najbolje je što smo plesali s onima kojima se divimo na YouTubeu. To ja kao da igraš nogomet na istoj utakmici s Messijem - kaže skromni plesač te ističe da i njegovi kolege iz showa također imaju hvalevrijedne karijere. Otvoreno je govorio i o početku suradnje sa zvjezdanom plesačicom.

- Viktorija Rađa i ja nismo odmah kliknuli. Na prvoj audiciji plesao sam s Ecijom Ojdanić koja mi je ostavila odličan dojam. Potom su me nazvali iz produkcije i rekli da ipak plešem s Viktorijom. Nisam o njoj tada puno znao. Onda su uslijedile naše kave i treninzi nakon čega sam shvatio - da sam birao među tisuću poznatih dama u Hrvatskoj, ne bih bolje prošao. Viktoriju smatram najtalentiranijom plesačicom u showu - zadovoljan je Marko. 

Priznaje da mu je drago što im prognoziraju finale, da sve zasluge idu Viktoriji, a oni idu iz emisije u emisiju i ne opterećuju se jer je sve moguće. Kako kaže, na njemu je da izbrusi Viktorijin talent i prikaže je u najboljem svjetlu. Zado­voljan je ocjenama žirija, a trenutačno su posvećeni svakodnevnim treninzima dva puta na dan po nekoliko sati jer se samo radom može steći samopouzdanje i pripremiti dobar nastup. A sve Markove uspjehe i drame proživljava i njegova zgodna djevojka Antea.

- Upoznali smo se na cesti... Zapravo, prišao sam joj u zagrebačkom kafiću Alcatraz, u toj ležernoj atmosferi koja trpi ulete. Antea je bila usamljena, a ja sam joj došao kao gladni vuk i ona je pala na moj šarm. Zanimljivo je da je Antea već znala tko sam jer sam pisao putopisni blog, ali vješto je odigrala da sam joj potpuna nepoznanica. Tek mi je poslije priznala da je čitala moj blog o putovanju Europom i Azijom s prijateljem Vidom Juračićem - otkrio nam je. Njegova ljepša polovica je dodala:

- Kad mi je prišao, prvo sam okrenula očima. Nakon što smo popričali, rekao je kako bi volio da se ponovno vidimo, što se dogodilo tek nakon tri tjedna jer smo oboje bili zauzeti - rekla je Antea. 

- Odmah smo se skužili i ljubav traje godinu i pol - uključio se Marko.

- Skužila sam te malo prije, neću lagati - smije se studentica germanistike i anglistike koja je nahvalila svog dragog.

- Super mi je što god radi, od plesa do naše veze. Baš je posvećen čovjek. Nedavno sam bila na sastanku i počela je tema o horoskopu, na što mi je jedna gospođa rekla da je ovaj naš horoskop glupost i da bih trebala pratiti majanski. Onda me pitala što sam ja (Rak) i Marko (Vaga) i zaključila da nismo idealan par - kaže.

- Ma horoskop laže - nasmijao se Marko i ispričao nam zašto ga je Antea očarala. 
- Velika mi je podrška. Sama činjenica da sjedi po tri sata u televizijskom studiju nije mala stvar, pogotovo što publika mora doći ranije. I mama je bila u jednoj emisiji, ponosna na svog sina, ali rekla je nikad više. Publika se mijenja, a Antea je stalno u prvoj postavi, kao i Dino Rađa - kaže.

 - Dino je jednu emisiju propustio, a ja nisam. Doduše, pratio je emisiju putem Facebooka u Vijetnamu - dopunila je Antea.

- Dino mi je svakim danom sve draži. Sve je počelo kada smo Viktorija i ja snimili prvi video, nakon čega mi je Rađa poručio da pazim gdje mu diram ženu. Onda je on počeo snimati videa, nalaziti goste, od punice do Mirka Filipovića. Ludo je duhovit, pogotovo s tom njegovom facom. Privatno postajemo sve povezaniji. Fe­nomenalan je lik. Da mi je netko prije rekao da ću završiti u domu košarkaške legende na službenom upoznavanju, ne bih mu vjerovao. Jako su jednostavni ljudi. To je jedna od divnih stvari koja mi se dogodila u ‘Plesu’, upoznao sam krasne ljude - kaže nam Mrkić koji Splićaninu poručuje:

- Dino, od jeseni imaš besplatan tečaj plesa u mojoj školi... Ako prođeš. 
Otkrio nam je i da se veseli ljetu kad će s dragom krenuti na putovanje Makedonijom, Bugarskom i Rumunjskom, obići će sve znamenitosti i kafane. I, naravno, biti nedostupni na mobitel.