Glazbenik Marko Tolja u veljači je prvi put iskusio čari očinstva i u toj ulozi, kako nam priznaje, neizmjerno uživa. Sreli smo ga u centru Zagreba u društvu supruge Ane i malenog Mara, čiji mu je dolazak na svijet iz temelja promijenio život. 'To je jedna divota. Uvijek sam škrt na riječima i to ne zato što ne želim govoriti o tome, nego zato što stvarno ne znam kako bih opisao taj osjećaj. Još nije izmišljena riječ kojom bi se to moglo opisati - niti riječ, niti napisana pjesma...', priznao nam je uspješni Riječanin koji je obiteljsko gnijezdo svio u Zagrebu. 

Supruga Ana, koju je na ljeto 2018. nakon sedam godina veze odveo pred oltar, živi i radi u Zagrebu, gdje je na svijet stigao i njihov jedinac kojem su ipak nadjenuli ime primjerenije za Jadran. 

'Slučajno smo došli do toga, svidjelo nam se Maro. Nema neke velike filozofije. Ni ja ni žena nismo iz Dubrovnika, jer mi svi govore da je baš dubrovačko. Jednostavno nam se svidjelo, bilo nam je slatko i dobroćudno', kaže Marko koji se polako priprema za ljeto. Kao svake godine i ove ga čekaju brojni nastupi, ali ne namjerava se predugo odvajati od obitelji. 

'Imam dosta obaveza, ali pokušat ćemo putovati zajedno. Kako je supruga na rodiljskom dopustu, svakako ćemo nastojati većinu ljeta provesti na moru. Odredit ćemo neku morsku destinaciju odakle ću putovati na nastupe, ali većinu vremena bit ćemo zajedno', objašnjava. 

Osim supruge, proteklih tjedana vrijeme mu je okupirala još jedna lijepa Hrvatica - glazbenica Mia Dimšić s kojom priprema pjesmu, odnosno duet, za 59. Splitski festival koji će se održati početkom srpnja. 

'Nije nikad snimila duet, a imala je tu pjesmu, htjela ju je snimiti s nekim i naišla je na mene. Često smo se susretali na eventima pa me pitala bih li je snimio s njom. Odmah sam pristao jer mislim da je ona nešto najbolje što se posljednjih godina dogodilo našoj sceni. Talen­tirana je, draga, mislim da šalje lijepu poruku i sve mi se kod nje sviđa. Zapravo sam pristao na duet i prije nego što sam čuo pjesmu jer sam znao da će biti top', kaže Marko, a na pitanje kad će objaviti pjesmu, odgovara: 'Uskoro'.