U novom i zanimljivom društvu prošli smo tjedan snimili chefa Matu Jankovića. Jedan od članova žirija RTL-ova showa ‘Tri, dva, jedan - kuhaj!’ u poslijepodnevnim je satima centrom Zagreba prošetao u društvu nepoznate, atraktivne plavuše, no njihov odnos nije želio komentirati. Tako nismo uspjeli doznati ni veže li ih išta više od prijateljstva. 

Potkraj 2017. Mate je okončao šest godina dugu vezu s Ivanom Babić, ekonomisticom iz Zadra, a nakon nje kratko je vrijeme proveo s glumicom Ornelom Višticom. Zbližili su se na setu humanitarnog izdanja showa ‘Tri, dva, jedan - peci!’. Često ih se moglo vidjeti zajedno i u gradu, no odnos nisu komentirali. O svemu je nakon prekida početkom siječnja progovorila Ornela koja je priznala da je Mate taj koji je inicirao kraj. Pisalo se da se planirao useliti u njezin zagrebački stan, a onda joj rekao da se predomislio, da mora razmisliti o svemu i da mu je potrebna samoća.

Uspješni Riječanin nije se skrasio ni uz majku osmogodišnjeg sina Andreja, Ivanu Nataliju Bajaj, s kojom se davno razišao. No oboje sudjeluju u odgoju djeteta i čini se da ga očinstvo, uz posao, trenutačno jedino ispunjava. U četrdesetima, u koje je ušao u ožujku, Mate će se, kaže, nastaviti baviti stvarima koje ga zanimaju. Ljubav ne spominje. 

'Napravio sam puno, s obzirom na to da sam krenuo od nule i nitko mi nije ništa dao. Nastavit ću stvarati i baviti se stvarima koje me interesiraju. Volio bih još otići na Mjesec, ali je mala vjerojatnost da se to dogodi. Od kuhinje sam se definitivno umorio, trudim se ostati blizak hrani, ali ne više toliko intenzivno. Najispunjeniji sam kad se osjećam mirno, kada se oko mene događaju lijepe stvari dragim ljudima i kada mogu nekoga usrećiti. To me ispunjava', poručio je.