Glumica Petra Težak, koja je trebala glumiti u predstavi Glumačke družine Histrion 'Uspjeh preko noći', tvrdi kako joj je njezino matično kazalište preko noći otkazalo suradnju zato što je saznala da je trudna, javlja Jutarnji list. 

Predstava redateljice Saše Broz, napisana po predlošku Davida Memeta, svoju je premijeru trebala imati 19. siječnja 2018. godine., ali je iz nepoznatih razloga odgođena za 26. siječnja. Petra je trebala glumiti zanosnu Karen, ali čim je saznala da je u šestom mjesecu trudnoće, tvrdi glumica, Kazalište joj je otkazalo suradnju i odgodilo premijeru kako bi nova zamjenska glumica Lana Gojak stigla uvježbati ulogu. 

Petra je slučaj prijavila pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić, smatrajući da se radi o spolnoj diskriminaciji. Pravobraniteljica je pak potpisom potvrdila kako se doista radi o slučaju spolne diskriminacije. Potez Histriona, smatra Petra, još je čudniji s obzirom na činjenicu da su je, nakon što je ostala bez angažmana, druga kazališta, iako je bila u blaženom stanju, angažirala za uloge atraktivnih žena i zavodnica. 

'Igrala sam u predstavi 'Metoda za brak', kao i u HNK Zadar, u komadu 'Balon'. U prvoj predstavi glumim psihijatricu u uskoj, pripijenoj košulji, suknjici i u visokim štiklama. Nisam imala nikakve probleme jer moja trudnoća se još ni ne vidi. U 'Balonu' sam igrala seksi ženu mafijaša. Dakle, opet uloga atraktivne žene, kakvu sam trebala igrati i u 'Uspjehu preko noći', izjavila je Petra za Jutarnji.

Histrioni su svoju odluku o otkazu suradnje glumici pokušali opravdati pravobraniteljici za ravnopravnost spolova Višnji Ljubičić, a ona mnoge njihove razloge nije prihvatila. Tako su naveli da je problem bio u trošku izrade kostima za eventualnu glumačku zamjenu, i kako trudnica 'ne može biti snažna, samostalna, jaka i privlačna žena ', pogotovo ne način kako David Memet u svojim drama definira ženske likove.  

Pravobraniteljica Ljubičić je, nakon utvrđivanja kako se radi o diskriminaciji na spolnoj osnovi, upozorila Histrione da prestanu s navedenom praksom te da joj u roku mjesec dana dojave što su napravili po tom pitanju. Iz Histriona su poručili da se ne slažu s odlukom pravobraniteljice i da nemaju dodatnih komentara.