Kako prenosi The Sun, princ Harry i Meghan Markle, uskoro će napustiti kraljevsku obitelj i preseliti u Južnoafričku republiku. Naime, par koji odbrojava dane do rođenja prvog djeteta, u dogovoru s kraljicom Elizabetom II., odlučio je preseliti u Afriku, a s njihovom odlukom slaže se i Harryjev otac, princ Charles.

Naime, izvor blizak kraljevskom paru objasnio je kako bi Meghan i Harry u Africi trebali provoditi samo nekoliko mjeseci godišnje, a preseljenje se planira nakon što budući nasljednik dođe na svijet. 'Harry i Meghan sudjeluju u planiranju selidbe, međutim ona se planira tek za iduću godine ili za 2021. Ideja je da par u Africi na godinu provede tri do četiri mjeseca te da tamo rade i da od tamo putuju', ispričao je izvor te dodao kako još nije jasno koja bi točno njihova funkcija u Africi bila. 'Oni bi htjeli biti ambasadori Velike Britanije i htjeli bi se baviti dobrotvornim akcijama. Sviđa im se ideja da imaju pravi dom u nekoj afričkoj zemlji jer se tako mogu uključiti u rad zajednice. Harry je iznimno vezan uz Afriku', otkrio je izvor za The Sun. 

Podsjećamo, javnost s nestrpljenjem očekuje rođenje prvog djeteta 37-godišnje vojvotkinje od Sussexa i 34-godišnje princa, a nedavno se pisalo i kako se par planira preseliti u Sjedinjene Američke Države kako bi se Meghan mogla baviti politikom. Iako je supruga princa Harryja aktivna u radu humanitarnih udruga, izvor blizak vojvotkinji od Sussexa opovrgnuo je nagađanja te naglasio kako Meghan ipak nema političkih ambicija.